Publikavimo data: 2024-03-31
Morkų pyragas
Morkų pyrago receptas desertų mėgėjams atvers akis. Kasmet vasario 3 d. amerikiečiai švenčia Nacionalinę morkų pyrago dieną. Morkų pyragas išpopuliarėjo Antrojo pasaulinio karo metais, kai cukraus ir visų saldžiųjų produktų nebuvo lengva įsigyti. Tuomet cukrų pakeitė morkos. Ji buvo naudojama konservuota, tačiau dabar geriau vartoti šviežią ir saldžią. Žingsnis po žingsnio pateikiamas pyrago su tarkuotomis morkomis receptas bus puiki alternatyva paprastų biskvitinių pyragų receptams.
Žingsnis 1
Paruoškite morkų tešlą. Į gilų dubenį suberkite cukrų ir saulėgrąžų aliejų ir maišytuvu didžiausiu greičiu plakite apie 1-2 minutes. Į mišinį po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Suberkite sodą, muskatą ir cinamoną. Švelniai ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sumaišykite kiaušinį ir sausą mišinį. Supilkite pusę puodelio smulkintų riešutų ir išmaišykite. Tešla turi tapti standi.
Žingsnis 4
Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite jas į tešlą ir mentele arba šaukštu iš apačios į viršų išmaišykite. Dėl morkų tešla taps skystesnė, bet vis tiek turi būti standi.
Žingsnis 5
Toliau kepkite tešlą. Geriausia tešlą kepti dalimis, tada ji iškeps tolygiai ir nereikės pjaustyti plutos. Pasverkite visą tešlą ir padalykite ją į 3 lygias dalis. Pirmąją dalį supilkite į formą ir kepkite 15-20 minučių. Paruoštumą galite patikrinti dantų krapštuku. Jei juo pradursite plutą, gali išlįsti trupinių, tačiau šlapios tešlos pėdsakų neturėtų likti.
Žingsnis 6
Išimkite plutą iš orkaitės ir palikite porą minučių pastovėti. Tada atsargiai peiliu braukite tarp formos sienelių ir plutos krašto. Išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
Žingsnis 7
Paruoškite likusius pyragėlius. Išplaukite formą, sausai nušluostykite ir supilkite kitą tešlos partiją. Tokiu pat būdu iškepkite likusius tris pyragus. Visiškai juos atvėsinkite.
Žingsnis 8
Paruoškite grietinėlę. Sviestą ir cukraus pudrą plakite mikseriu didžiausiu greičiu apie 3 minutes, kol kremas taps vientisas ir purus. Sudėkite sūrį ir plakite kremą 3-5 minutes.
Žingsnis 9
Pradėkite rinkti tortą. Atvėsusius pyragaičius aptepkite kremu, išlyginkite ir surinkite tortą. Likusiu kremu aptepkite torto šonus. Torto viršų papuoškite uogomis ir kelioms valandoms padėkite tortą į šaldytuvą.
Kategorijos