Morkų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Morkų pyragas

Morkų pyrago receptas desertų mėgėjams atvers akis. Kasmet vasario 3 d. amerikiečiai švenčia Nacionalinę morkų pyrago dieną. Morkų pyragas išpopuliarėjo Antrojo pasaulinio karo metais, kai cukraus ir visų saldžiųjų produktų nebuvo lengva įsigyti. Tuomet cukrų pakeitė morkos. Ji buvo naudojama konservuota, tačiau dabar geriau vartoti šviežią ir saldžią. Žingsnis po žingsnio pateikiamas pyrago su tarkuotomis morkomis receptas bus puiki alternatyva paprastų biskvitinių pyragų receptams.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
337 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Morkų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite morkų tešlą. Į gilų dubenį suberkite cukrų ir saulėgrąžų aliejų ir maišytuvu didžiausiu greičiu plakite apie 1-2 minutes. Į mišinį po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.

Žingsnis 2

Morkų pyragas Žingsnis 2
Atskirame dubenyje persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Suberkite sodą, muskatą ir cinamoną. Švelniai ir kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Morkų pyragas Žingsnis 3
Sumaišykite kiaušinį ir sausą mišinį. Supilkite pusę puodelio smulkintų riešutų ir išmaišykite. Tešla turi tapti standi.

Žingsnis 4

Morkų pyragas Žingsnis 4
Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite jas į tešlą ir mentele arba šaukštu iš apačios į viršų išmaišykite. Dėl morkų tešla taps skystesnė, bet vis tiek turi būti standi.

Žingsnis 5

Morkų pyragas Žingsnis 5
Toliau kepkite tešlą. Geriausia tešlą kepti dalimis, tada ji iškeps tolygiai ir nereikės pjaustyti plutos. Pasverkite visą tešlą ir padalykite ją į 3 lygias dalis. Pirmąją dalį supilkite į formą ir kepkite 15-20 minučių. Paruoštumą galite patikrinti dantų krapštuku. Jei juo pradursite plutą, gali išlįsti trupinių, tačiau šlapios tešlos pėdsakų neturėtų likti.

Žingsnis 6

Morkų pyragas Žingsnis 6
Išimkite plutą iš orkaitės ir palikite porą minučių pastovėti. Tada atsargiai peiliu braukite tarp formos sienelių ir plutos krašto. Išimkite iš formos ir palikite atvėsti.

Žingsnis 7

Morkų pyragas Žingsnis 7
Paruoškite likusius pyragėlius. Išplaukite formą, sausai nušluostykite ir supilkite kitą tešlos partiją. Tokiu pat būdu iškepkite likusius tris pyragus. Visiškai juos atvėsinkite.

Žingsnis 8

Morkų pyragas Žingsnis 8
Paruoškite grietinėlę. Sviestą ir cukraus pudrą plakite mikseriu didžiausiu greičiu apie 3 minutes, kol kremas taps vientisas ir purus. Sudėkite sūrį ir plakite kremą 3-5 minutes.

Žingsnis 9

Morkų pyragas Žingsnis 9
Pradėkite rinkti tortą. Atvėsusius pyragaičius aptepkite kremu, išlyginkite ir surinkite tortą. Likusiu kremu aptepkite torto šonus. Torto viršų papuoškite uogomis ir kelioms valandoms padėkite tortą į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos