Publikavimo data: 2024-04-01
Morkų pyragas
Pasak legendos, pirmą kartą morkų pyrago paragavo imperatorienė Elžbieta. Jį iškepė naujas dvaro konditeris. Tik naujokas pamiršo įspėti, kad Elžbieta Aleksejevna nemėgsta medaus. Ir net nepaisant to, desertas imperatorienę sužavėjo. Ne kad nesupyko, bet net apdovanojo konditerį ir nuo šiol prašė jo dažniau ruošti jai "Morkų". Tortas ruošiamas su skirtingu kremu. Siūlome klasikinio "Morkų" torto receptą.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje plakite 2 kiaušinius ir ½ puodelio cukraus, kol jie taps minkšti ir putoti. Maišykite apie 5 minutes. Atskirai puode sunkiu dugnu sumaišykite sviestą ir likusį cukrų, nuolat maišydami ant mažos ugnies, kol visas cukrus ištirps. Supilkite medų, užvirinkite ir greitai maišydami supilkite sodą. Mišinys turi putoti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, bet nenustokite maišyti dar 5 minutes. Supilkite kiaušinių mišinį, išmaišykite ir grąžinkite keptuvę ant mažos ugnies.
Žingsnis 2
Nuolat maišydami pamažu suberkite miltus. Įdėję 2 puodelius miltų, nukelkite keptuvę nuo ugnies, leiskite mišiniui atvėsti ir pradėkite pilti trečiąjį puodelį. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 8 dalis ir kiekvieną jų labai plonai iškočiokite ant pergamentinio popieriaus. Tešlos perteklių nupjaukite uždėdami didelį keptuvės dangtį. Apkarpas pasilikite. Kelis kartus šakute subadykite plutą.
Žingsnis 4
Pašaukite pyragėlius į iki 160 ℃ įkaitintą orkaitę 5-10 minučių. Nustatykite pagal savo orkaitės galingumą.
Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Į dubenį sudėkite grietinę, kondensuotą pieną ir vanilę. Išmaišykite iki vientisos masės. Jei naudojate mikserį, maišykite nedideliu greičiu.
Žingsnis 6
Atvėsusius pyragaičius sudėkite vieną ant kito, kruopščiai aptepdami kremu. Kremu aptepkite ir šonus bei viršų. Pabarstykite tortą likusių pyragaičių trupiniais ir tolygiai paskirstykite šepetėliu.
Žingsnis 7
Palikite pyragą 90 minučių kambario temperatūroje, kad įsigertų.
Kategorijos