Publikavimo data: 2024-05-19
Morkų pyragas
Morkų pyragas yra daugelio amerikiečių garbinamas objektas. Šis garbinimas taip toli nuėjo, kad šis patiekalas netgi turi savo šventę - morkų pyrago dieną, kuri švenčiama vasario 3 d. Tačiau pyrago atsiradimo istorija nėra tokia ryški ir graži. Po Antrojo pasaulinio karo buvo sunku gauti maisto produktų, ypač cukraus. Tačiau buvo milžiniškos konservuotų morkų atsargos, kurių buvo dedama į kepinius, todėl morkų pyragai labai išpopuliarėjo.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį, sviestą, kepimo miltelius, cukrų ir prieskonius. Viską sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol jie taps auksiniai ir atvės.
Žingsnis 3
Į tešlą mentele įmaišykite tarkuotas morkas ir maltus graikinius riešutus.
Žingsnis 4
Palikite tešlą 10 minučių šiltoje vietoje.
Žingsnis 5
Supilkite tešlą į formą ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Paruoškite grietinėlę: sumaišykite grietinėlę su cukrumi ir plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Dėkite grietinėlę į šaldytuvą 10 minučių.
Žingsnis 7
Paruoštą pyragą supjaustykite porcijomis ir patiekite su kremu.
Kategorijos