Morkų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Morkų pyragas

Morkų pyragas yra daugelio amerikiečių garbinamas objektas. Šis garbinimas taip toli nuėjo, kad šis patiekalas netgi turi savo šventę - morkų pyrago dieną, kuri švenčiama vasario 3 d. Tačiau pyrago atsiradimo istorija nėra tokia ryški ir graži. Po Antrojo pasaulinio karo buvo sunku gauti maisto produktų, ypač cukraus. Tačiau buvo milžiniškos konservuotų morkų atsargos, kurių buvo dedama į kepinius, todėl morkų pyragai labai išpopuliarėjo.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
295 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Morkų pyragas Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį, sviestą, kepimo miltelius, cukrų ir prieskonius. Viską sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol jie taps auksiniai ir atvės.

Žingsnis 3

Morkų pyragas Žingsnis 3
Į tešlą mentele įmaišykite tarkuotas morkas ir maltus graikinius riešutus.

Žingsnis 4

Palikite tešlą 10 minučių šiltoje vietoje.

Žingsnis 5

Morkų pyragas Žingsnis 5
Supilkite tešlą į formą ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 6

Morkų pyragas Žingsnis 6
Paruoškite grietinėlę: sumaišykite grietinėlę su cukrumi ir plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Dėkite grietinėlę į šaldytuvą 10 minučių.

Žingsnis 7

Morkų pyragas Žingsnis 7
Paruoštą pyragą supjaustykite porcijomis ir patiekite su kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos