Publikavimo data: 2025-08-18
Morkų pyragas su cinamonu
Lengvai paruošiamas turtingo skonio pyragas nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, cinamoną ir sodą.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų ir cukrų. Plakite mikseriu mažiausiai 3 minutes.
Žingsnis 3
Į skystą mišinį po vieną įmuškite visus keturis kiaušinius ir toliau plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Sumaišykite sausą ir skystą mišinį.
Žingsnis 5
Į mišinį sudėkite morkas ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Paruoštą masę galima padalyti į 2 arba 4 dalis: galite iškepti 2 pyragus ir kiekvieną jų supjaustyti į 2 dalis. Paruošto mišinio gaunama apie 1400 g, iš kurių 700 g tenka 20 cm formai. Kepkite 155 laipsnių temperatūroje 40-65 minutes. Pyragai gerai pakils. Paruoštumą patikrinkite mediniu iešmeliu.
Žingsnis 7
Kremui paruošti paimkite šaltą 82,5 proc. sviestą ir supjaustykite jį kubeliais. Suberkite cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos masės mikseriu dideliu greičiu. Kuo ilgiau plaksite, tuo baltesnis ir lengviau valdomas kremas taps.
Žingsnis 8
Leiskite pyragams atvėsti. Jei įmanoma, suvyniokite juos į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį, kad "subręstų". Ryte sumontuokite tortą, kiekvieną pyragą patepdami kremu.
Kategorijos