Morkų pyragas su kakava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Morkų pyragas su kakava

Skanus rudens desertas. Pyragas gaunasi šiek tiek drėgnas, tarsi pyragėlis, beprotiškai skanus ir kvapnus. Jei norisi, galima apipilti karčiosios kakavos glajumi ir taip sustiprinti skonį.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
310 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sutarkuokite morkas, pabarstykite cukrumi ir palikite šiek tiek pastovėti, kad morkos išleistų sultis.

Žingsnis 2

Į morkų mišinį įmaišykite kiaušinius, tada - augalinį aliejų. Dalimis įmaišykite kakavą, kepimo miltelius ir miltus, kad tešla būtų tiršta. Tešlos tekstūra panaši į tirštos grietinės.

Žingsnis 3

Morkų pyragas su kakava Žingsnis 3
Įdėkite riešutų ir sultenių, jei norite, cinamono ir tešlą supilkite į aliejumi išteptą formą.

Žingsnis 4

Kepkite 160˚C temperatūroje 30 minučių. Ar kepinys iškepęs, galite patikrinti dantų krapštuku. Svarbu, kad pyragas neperdžiūtų, kad išliktų drėgnas, bet viduje būtų trapus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos