Publikavimo data: 2024-06-22
Morkų pyragas su kakava
Skanus rudens desertas. Pyragas gaunasi šiek tiek drėgnas, tarsi pyragėlis, beprotiškai skanus ir kvapnus. Jei norisi, galima apipilti karčiosios kakavos glajumi ir taip sustiprinti skonį.
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas, pabarstykite cukrumi ir palikite šiek tiek pastovėti, kad morkos išleistų sultis.
Žingsnis 2
Į morkų mišinį įmaišykite kiaušinius, tada - augalinį aliejų. Dalimis įmaišykite kakavą, kepimo miltelius ir miltus, kad tešla būtų tiršta. Tešlos tekstūra panaši į tirštos grietinės.
Žingsnis 3
Įdėkite riešutų ir sultenių, jei norite, cinamono ir tešlą supilkite į aliejumi išteptą formą.
Žingsnis 4
Kepkite 160˚C temperatūroje 30 minučių. Ar kepinys iškepęs, galite patikrinti dantų krapštuku. Svarbu, kad pyragas neperdžiūtų, kad išliktų drėgnas, bet viduje būtų trapus.
Kategorijos