Publikavimo data: 2024-01-20
Morkų pyragas su prieskoniais receptas
Kvapnūs rudens kepiniai gali būti ne tik skanūs, bet ir sveiki. Šis receptas žinomas jau šimtmečius. Saldžiausia ir ryškiausia iš visų žinomų daržovių, žinoma, yra morkos. Mūsų protėviai būtent dėl šios priežasties jos dėdavo į pyragus ir desertus. Taip pat pikantiškas pyragas išpopuliarėjo XX a. Anglijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose po Antrojo pasaulinio karo, nes tuo metu morkų atsargos buvo labai gausios. O pyrago kepimas yra vienas geriausių jo panaudojimo būdų. Pikantiškam pyragui gaminti naudojami įprasti produktai. Šiam saldumynui neatsispirs nė vienas vaikas, net ir tie, kurie nemėgsta daržovių!
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Nuplaukite morkas, nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu ir nulupkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Abrikosus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Paruoškite tešlą: dubenyje įmuškite 2 kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite mikseriu iki putų ir purumo.
Žingsnis 5
Tada į mišinį supilkite aliejų, sudėkite morkas ir abrikosus. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, imbierą ir kepimo miltelius. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Dabar sumaišykite skystus ir sausus ingredientus: miltų mišinį palaipsniui, dalimis, pasitelkdami plaktuvą arba elektrinį maišytuvą, supilkite į kiaušinius.
Žingsnis 8
Kepimo formą ištepkite lydytu sviestu arba augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą ir siųskite kepti 60 minučių į 180 °C temperatūros orkaitę.Norėdami patikrinti, ar keksas jau paruoštas, pradurkite jį dantų krapštuku: jei jis išlenda sausas, keksas jau paruoštas.
Žingsnis 9
Paruoštą keksą 15 minučių atvėsinkite formoje, tada išimkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Žingsnis 10
Prieš patiekdami papuoškite keksiuką cukraus pudros raštu.Iš cukraus pudros ir moliūgų sėklų padarykite gėlę, o viršų pabarstykite cinamonu.
Kategorijos