Publikavimo data: 2025-08-17
Morkų pyragas su sūrio varške
Puikus cinamono, saldžių morkų ir graikinių riešutų derinys. Sultingas sausainis nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Suminkštintą sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, toliau plakite, tada įmaišykite sausą mišinį: cinamoną, miltus, kepimo miltelius, druską. Į gautą tešlą sudėkite morkas ir graikinius riešutus. Supilkite į tefloniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi išklotą skardą.
Žingsnis 2
Kepkite orkaitėje "viršus-apačia" režimu 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Po to ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite į 2-3 pyragėlius.
Žingsnis 3
Paruoškite kremą: maišytuvu sumaišykite grietinėlę, cukraus pudrą ir varškę. Tepkite jį ant pyragaičių, kad susidarytų tortas. Palikite jį šaldytuve 1-2 valandoms. Papuoškite savo nuožiūra.
Žingsnis 4
Skirta mėgautis su arbata.
Kategorijos