Publikavimo data: 2024-04-03
Sūrio lazdelės orkaitėje
Orkaitėje keptos sūrio lazdelės tampa traškios ir kvapnios. Aštraus skonio suteikia majonezas, kurio dedama ruošiant tešlą. Orkaitėje keptų lazdelių su sūriu receptas labai paprastas. Norint jas paruošti namuose, reikės kokybiško kietojo sūrio - jis turi būti nesuspaustas ir tankios struktūros ("Tilsiter", "Maasdam").
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Išplakite baltymus, įmaišykite majonezą ir minkštą sviestą. Plakite 1-2 minutes. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į gautą masę. Įberkite druskos, miltų ir kepimo sodos. Išmaišykite iki vientisos masės. Užminkykite tirštą tešlą ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio lazdeles. Stalą arba darbo paviršių, ant kurio ketinate iškočioti tešlą, patepkite augaliniu aliejumi. Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu ir supjaustykite 1-1,5 cm pločio juostelėmis. Ant aliejumi pateptos kepimo skardos išdėliokite sūrio lazdeles. Patepkite lazdeles kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite lazdeles iki 200 ˚C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos