Sūrio mielių lazdelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Sūrio mielių lazdelės

Sūrio mielinių lazdelių gimtine laikoma Italija. XIV a. italai jas gamino kaip alternatyvą tuo metu brangiai kainuojančiai duonai. Šiais laikais yra daugybė receptų iš įvairių rūšių tešlos. Vienas populiariausių - sūrio lazdelės iš mielinės tešlos. Paruošti užkandį nesudėtinga, technologiją nesunkiai įvaldo net pradedantis virėjas. Lazdelėms gaminti geriau naudoti kietąjį sūrį.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūrio mielių lazdelės Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame inde sumaišykite druską su 3 valgomaisiais šaukštais miltų, suberkite cukrų, sausas mieles, šiltą pieną ir vandenį, supilkite augalinį aliejų. Produktus kruopščiai išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus. Tešla turi gautis elastinga. Uždenkite indą švariu rankšluosčiu ir palikite pakilti 40 minučių.

Žingsnis 2

Sūrio mielių lazdelės Žingsnis 2
Paruoškite lazdeles. Iš tešlos suformuokite lazdeles. Dėkite jas ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Palikite dar šiek tiek pailsėti ir pakilti. Po 15 minučių kiaušinio trynį suplakite su 2 valgomaisiais šaukštais pieno ir aptepkite lazdeles. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos