Publikavimo data: 2024-03-26
Sūrio mielių lazdelės
Sūrio mielinių lazdelių gimtine laikoma Italija. XIV a. italai jas gamino kaip alternatyvą tuo metu brangiai kainuojančiai duonai. Šiais laikais yra daugybė receptų iš įvairių rūšių tešlos. Vienas populiariausių - sūrio lazdelės iš mielinės tešlos. Paruošti užkandį nesudėtinga, technologiją nesunkiai įvaldo net pradedantis virėjas. Lazdelėms gaminti geriau naudoti kietąjį sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame inde sumaišykite druską su 3 valgomaisiais šaukštais miltų, suberkite cukrų, sausas mieles, šiltą pieną ir vandenį, supilkite augalinį aliejų. Produktus kruopščiai išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus. Tešla turi gautis elastinga. Uždenkite indą švariu rankšluosčiu ir palikite pakilti 40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite lazdeles. Iš tešlos suformuokite lazdeles. Dėkite jas ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Palikite dar šiek tiek pailsėti ir pakilti. Po 15 minučių kiaušinio trynį suplakite su 2 valgomaisiais šaukštais pieno ir aptepkite lazdeles. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos