Publikavimo data: 2024-03-26
Sūrio varškės lazdelės
Orkaitėje kepami sūrio ir varškės lazdelės - tai paprastas būdas pasigaminti gardų užkandį ar skanėstą prie arbatos. Kad užkandžio skonis būtų subtilesnis, naudokite trupintą varškę. O jei norite patiekalą pagardinti, patiekite jį su majonezu. Rinkitės kokybišką sūrį - jis turėtų būti švelnios tekstūros ir natūralios spalvos, o varškę geriau imti naminę pagal svorį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite varškę ir kiaušinį. Išmaišykite, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Iš paruoštos tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 2
Suformuokite lazdeles. Padalykite tešlą į porcijinius gabalėlius. Priklausomai nuo pageidaujamo dydžio, galite turėti nuo 8 iki 14 gabalėlių. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į lazdelės formą. Dėkite lazdeles ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kiekvienos lazdelės viršų patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 200 ˚C temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.
Kategorijos