Publikavimo data: 2024-06-08
Namie troškinti šprotai su daržovėmis
Šis nedidelis, skanus ir sveikas jūrų gyventojas žinomas visame pasaulyje. Šprotai yra labiausiai vartojama žuvis pasaulyje, o namų šeimininkės jau seniai sėkmingai ją naudoja savo virtuvėse. Tačiau ne visi yra pasirengę ją ilgai ruošti. Siūlome jums paprastą, biudžetinį ir skanų receptą. Patiekalas paruošiamas greitai, tačiau skonis nustebins jūsų namiškius ir svečius. Nedvejodami įtraukite jį į savo kulinarinę knygą, šis receptas taps jūsų firminiu patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite vidutine tarka. Ant ugnies pastatykite keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų, jam įkaitus sudėkite smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas, kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite šaldytas daržoves. Atkreipkite dėmesį, kad jų nereikia atitirpinti, tokios formos patiekalas bus sultingesnis. Užvirinkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 3 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite paruoštą šprotų filė. Troškinkite minutę. Pomidorų pastą atskieskite vandeniu, įberkite druskos ir prieskonių. Supilkite šį mišinį į keptuvę, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Švelniai išmaišykite medine mentele. Toliau virkite ant silpnos ugnies dar 7 minutes. Pačioje pabaigoje, likus minutei iki virimo pabaigos, sudėkite smulkiai supjaustytus žaliuosius svogūnus.
Kategorijos