Naminė baklava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminė baklava

Jį man padovanojo klientas, man labai patiko ir aš pasinaudojau receptu. Jis gražus ir lengvai pagaminamas.
Gaminimo laikas
81 min.
Laikas virtuvėje
41 min.
Kalorijos
457 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
31 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Naminė baklava Žingsnis 1
Sumaišykite grietinę, miltus, trynius, sodą, aliejų, druską ir vaniliną ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Mišinį padalykite į 4 dalis. Iškočiokite plonus paplotėlius.

Žingsnis 3

Kiekvieną sluoksnį patepkite plaktu kiaušinio baltymu.

Žingsnis 4

Naminė baklava Žingsnis 4
Maltus riešutus gerai sumaišykite su cukrumi, šiek tiek riešutų palikite papuošimui. Mišiniu apibarstykite kiekvieną pyragą.

Žingsnis 5

Kiaušinio tryniu patepkite viršutinę plutą.

Žingsnis 6

Naminė baklava Žingsnis 6
Žaliavinę baklavą įstrižai padalykite į rombus. Kiekvieną rombą papuoškite graikinio riešuto pusele.

Žingsnis 7

Naminė baklava Žingsnis 7
Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, tešlos desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 10 minučių, užkandis, medaus sezonas, baklava, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos