Publikavimo data: 2025-08-20
Naminė baklava
Jį man padovanojo klientas, man labai patiko ir aš pasinaudojau receptu. Jis gražus ir lengvai pagaminamas.
Žingsnis 1
Sumaišykite grietinę, miltus, trynius, sodą, aliejų, druską ir vaniliną ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Mišinį padalykite į 4 dalis. Iškočiokite plonus paplotėlius.
Žingsnis 3
Kiekvieną sluoksnį patepkite plaktu kiaušinio baltymu.
Žingsnis 4
Maltus riešutus gerai sumaišykite su cukrumi, šiek tiek riešutų palikite papuošimui. Mišiniu apibarstykite kiekvieną pyragą.
Žingsnis 5
Kiaušinio tryniu patepkite viršutinę plutą.
Žingsnis 6
Žaliavinę baklavą įstrižai padalykite į rombus. Kiekvieną rombą papuoškite graikinio riešuto pusele.
Žingsnis 7
Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių 180 °C temperatūroje.
Kategorijos