Naminė baklava su medumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Naminė baklava su medumi

Baklava iš filo tešlos su medumi.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
567 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
45 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Naminė baklava su medumi Žingsnis 1
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 2

Naminė baklava su medumi Žingsnis 2
Jei medus kietas, jį taip pat reikės ištirpinti mikrobangų krosnelėje.

Žingsnis 3

Naminė baklava su medumi Žingsnis 3
Susmulkinkite riešutus blenderiu.

Žingsnis 4

Naminė baklava su medumi Žingsnis 4
Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio ir leiskite jai atitirpti.

Žingsnis 5

Naminė baklava su medumi Žingsnis 5
Kepimo skardą patepkite sviestu ir sudėkite 2 tešlos lakštus. Aptepkite juos sviestu, medumi ir apibarstykite riešutais. Tada vėl išklokite 2 sluoksnius, patepkite sviestu, medumi ir pabarstykite riešutais. Ir taip toliau. Aš padariau visą tešlą ir gavosi 8 sluoksniai.

Žingsnis 6

Naminė baklava su medumi Žingsnis 6
Supjaustykite stačiakampiais arba rombais, ant viršaus išdėliokite riešutus.

Žingsnis 7

Naminė baklava su medumi Žingsnis 7
Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių. Atvėsinkite ir, jei norite, ant viršaus užtepkite daugiau medaus. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, tešlos desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 10 minučių, užkandis, medaus sezonas, baklava, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos