Publikavimo data: 2025-08-18
Naminė baklava su medumi
Baklava iš filo tešlos su medumi.
Žingsnis 1
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 2
Jei medus kietas, jį taip pat reikės ištirpinti mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 3
Susmulkinkite riešutus blenderiu.
Žingsnis 4
Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio ir leiskite jai atitirpti.
Žingsnis 5
Kepimo skardą patepkite sviestu ir sudėkite 2 tešlos lakštus. Aptepkite juos sviestu, medumi ir apibarstykite riešutais. Tada vėl išklokite 2 sluoksnius, patepkite sviestu, medumi ir pabarstykite riešutais. Ir taip toliau. Aš padariau visą tešlą ir gavosi 8 sluoksniai.
Žingsnis 6
Supjaustykite stačiakampiais arba rombais, ant viršaus išdėliokite riešutus.
Žingsnis 7
Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių. Atvėsinkite ir, jei norite, ant viršaus užtepkite daugiau medaus. Gero apetito!
Kategorijos