Publikavimo data: 2024-06-13
Naminė Belevskaja pastila
Garsiosios Belevskaja pastilės gamybos pradžia siejama su pirklio Amvrosijaus Prochorovo vardu, kuris 1858 m. įveisė didelį vaisių sodą, o po 30 metų atidarė vaisių džiovyklą, kurioje pradėjo gaminti pastilę. Šis skanėstas iki šiol gaminamas pagal tradicinį receptą iš keptų Antonovkos obuolių minkštimo, išplakto su cukrumi ir kiaušinio baltymu. Belevka pastilą nesunku pasigaminti namuose orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite baltymų ir obuolių mišinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite obuolius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 20-25 minutes. Atvėsinkite obuolius, atskirkite minkštimą nuo žievelės ir kauliukų. Vaisius sutrinkite trintuvu arba per sietelį iki vientisos tyrės. Išplakite masę mikseriu, palaipsniui įmaišydami baltymus ir cukrų. Turėtumėte gauti baltos spalvos oro masę.
Žingsnis 2
Pagaminkite obuolių zefyrą. Įdėkite 4 valgomuosius šaukštus oro mišinio į šaldytuvą. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos tolygiai 1,5 cm sluoksniu paskirstykite plaktą tyrę. Išlyginkite mentele. Džiovinkite orkaitėje atidarytomis durelėmis 70-80 laipsnių Celsijaus temperatūroje 4-6 valandas. Zefyras turi tapti kreminės spalvos ir nebelipti. Išdžiovintą pastilę atvėsinkite ir laikykite 12 valandų. Nuimkite popierių.
Žingsnis 3
Suformuokite zefyrą. Perpjaukite sluoksnį į 2 dalis. Vieną dalį patepkite plonu sluoksniu į šaldytuvą įdėtos košės ir sudėkite gabalėlius vieną ant kito. Vėl perpjaukite per pusę, sutepkite riebalais ir uždėkite vieną ant kitos. Tokiu būdu turėtumėte turėti 4 obuolių pyrago lėkštės sluoksnius.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Sudėkite suformuotą pastilę ant kepimo skardos ir dėkite į 70-90 laipsnių įkaitintą orkaitę 1,5-2 valandoms. Dureles palikite praviras. Pasibaigus laikui, palikite pastilę atvėsti 12 valandų.
Kategorijos