Publikavimo data: 2025-08-18
Naminė calzone
Calzone - itališkas pyragas, uždara pusmėnulio formos pica. Tai tipiškas centrinės ir pietinės Italijos regionų patiekalas. Tai mėgstamiausias mano vyro šventinis patiekalas, o kadangi tai - vyro šventė, šventiniam stalui pasirinktas patiekalas yra tinkamas.
Žingsnis 1
Paruoškite geriausią ir paprasčiausią mielinę picos tešlą: sumaišykite miltus, druską, cukrų ir mieles. Stiklinėje sumaišykite šiltą vandenį ir aliejų ir supilkite į mišinį. Užminkykite tešlą ir padėkite šiltoje vietoje 30-40 minučių po maistine plėvele arba dangčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą: apkepkite grybus, sudėkite daržovių mišinį arba atskiras daržoves, kaip jums patinka. Mes turime svogūnų, paprikų, pomidorų ir česnakų.
Žingsnis 3
Į troškintas daržoves dedame vietinių produktų: virtos arba rūkytos vištienos, dešrų, dešrelių, dešrelių.
Žingsnis 4
Į mišinį įberkite prieskonių: druskos, pipirų, bazilikų, supilkite padažą ir dar šiek tiek troškinkite.
Žingsnis 5
Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis ir iš kiekvienos dalies iškočiokite pagrindą. Vieną pagrindo pusę aptepkite padažu ir tarkuotu sūriu.
Žingsnis 6
Tada ant viršaus uždėkite šiek tiek faršo.
Žingsnis 7
Paskutinis etapas - mocarelos sūris.
Žingsnis 8
Tada uždenkite kita puse ir padarykite pyragą. Ant kepimo skardos išklokite popierių ir patepkite aliejumi, perkelkite picas, galite jas patepti aliejumi ir ant viršaus pabarstyti sūriu. Siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30-40 minučių.
Kategorijos