Publikavimo data: 2024-06-11
Naminė gira iš cukraus
Kvasas pagrįstai yra mėgstamiausias rusų gėrimas. Laimei, jį galima savarankiškai pasigaminti namuose. Naminis rūgpienis mėgstamas dėl natūralios sudėties ir konservantų trūkumo! Jis turi tūkstantmetę istoriją, per kurią susikaupė daugybė jo gaminimo receptų. Šiame kvaso recepte jums reikės tik cukraus, sausų mielių, vandens, citrinos rūgšties ir cukraus. Skystį mirkykite dvi dienas, perkoškite ir gaivusis kisielius paruoštas!
Žingsnis 1
Paimkite švarų stiklainį, įdėkite į jį šiek tiek cukraus, citrinos rūgšties ir sultenių.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite sutrintas mieles ir cukrų. Šį mišinį užpilkite vandeniu ir palikite 10 minučių. Tada gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Likusį cukrų tolygiai paskleiskite keptuvėje ir ištirpinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Užvirinkite, tada išjunkite dujas ir atvėsinkite cukraus sirupą.
Žingsnis 5
Į stiklainį su cukrumi, rūgštynėmis ir citrinos rūgštimi supilkite vandenį iki 2/3 jo aukščio, tada supilkite cukraus ir mielių mišinį. Gerai išmaišykite. Palikite stiklainį su ingredientų mišiniu 1 valandai.
Žingsnis 6
Supilkite cukraus sirupą į stiklainį ir gerai išmaišykite. Uždenkite stiklainį marle ir padėkite į šaldytuvą 2 dienoms. Cukraus rūgpienis paruoštas!
Kategorijos