Publikavimo data: 2025-08-18
Naminė grietinė su uogomis
Uogų kiselis yra vienas iš klasikinių kiselių tipų. Jis greitai paruošiamas ir būna skanus. Tirštas gėrimas atsirado dar senovės Rusijos laikais, kai jis buvo "rauginamas" iš avižų pieno. Iš čia ir kilo pavadinimas. Taip pat anksčiau jis nebuvo geriamas - kiselis sustingdavo, buvo pjaustomas gabaliukais ir valgomas su uogiene. Atsiradus pigiam bulvių krakmolui, prasidėjo vaisių ir uogų kisieliaus era. Jiems paruošti reikėjo mažiau pastangų ir laiko, todėl jie tapo daug populiaresni nei pirmųjų rūšių kisielius.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Spanguoles ir serbentus sudėkite į trintuvą. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Išvirkite kisielių. Pastatykite puodą ant vidutinio kaitrumo kaitvietės ir supilkite vandenį. Įpilkite uogų tyrę ir užvirus pavirkite 5 minutes. Tada masę perkoškite per smulkų sietelį. Į pertrintą kisielių suberkite cukrų ir virkite dar 3 minutes. Į stiklinę supilkite šaltą vandenį, suberkite krakmolą, greitai išmaišykite ir supilkite į kisielių. Viską išmaišykite ir pavirkite 5 minutes.
Kategorijos