Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė marinuota silkė su imbieru ir citrina
Šiuo metu parduotuvėse galima nusipirkti įvairių silkės paruošimo būdų. Aštrią, sūdytą, rūkytą, aliejuje - visų rūšių nesuskaičiuosi. Tačiau savo rankomis paruošta šviežia arba šaldyta silkė visada atrodo skanesnė. Siūlome namuose paruošti marinuotą silkę su originaliu priedu - imbieru ir citrina.
Žingsnis 1
Pašalinkite silkės galvą, pelekus ir vidų. Žuvį pamirkykite piene 4-5 valandas. Tada žuvį išpjaukite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir nulupkite morkas ir svogūnus. Supjaustykite juos plonais šiaudeliais. Morkos yra ne tik daržovių įdaras, bet ir žuvies konservų prieskonis. Kartu su svogūnais jos suteikia ypatingą skonį ir aromatą.
Žingsnis 3
Taip pat paruoškite imbierą ir citriną. Nulupkite šaknį ir smulkiai supjaustykite peiliu arba galite naudoti daržovių pjaustyklę, kad padarytumėte plonus griežinėlius. Citriną supjaustykite pusžiedžiais, kuo ploniau.
Žingsnis 4
Paruoškite marinatą: aliejų ir actą šaltai pakaitinkite ir užvirinkite. Į karštą marinatą suberkite druską, cukrų ir prieskonius ir atvėsinkite. Nenaudokite marinato karšto ar šilto, nes jis sugadins užkandį. Jis taps minkštas ir praras skonį.
Žingsnis 5
Į stiklainio dugną įdėkite kelis lauro lapus, tada pradėkite sluoksniuoti žuvį ir daržoves. Pirmiausia sudėkite žuvį.
Žingsnis 6
Tada į stiklainį sudėkite sluoksnį svogūnų ir morkų. Tada sluoksniuokite citriną ir imbierą. Tada sluoksnius kartokite, kol stiklainis bus pilnas.
Žingsnis 7
Palikite stiklainyje vietos marinatui. Supilkite jį šaltą ir paskirstykite po visą turinį. Tai galima padaryti plonu peiliu. Nuleiskite peilį palei sienelę ir marinatas užpildys visas stiklainio ertmes. Uždenkite stiklainį kaproniniu dangteliu ir palikite šaltai 2-3 dienoms.
Kategorijos