Naminė marinuota silkė su imbieru ir citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naminė marinuota silkė su imbieru ir citrina

Šiuo metu parduotuvėse galima nusipirkti įvairių silkės paruošimo būdų. Aštrią, sūdytą, rūkytą, aliejuje - visų rūšių nesuskaičiuosi. Tačiau savo rankomis paruošta šviežia arba šaldyta silkė visada atrodo skanesnė. Siūlome namuose paruošti marinuotą silkę su originaliu priedu - imbieru ir citrina.
Gaminimo laikas
4320 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
231 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.94/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Naminė marinuota silkė su imbieru ir citrina Žingsnis 1
Pašalinkite silkės galvą, pelekus ir vidų. Žuvį pamirkykite piene 4-5 valandas. Tada žuvį išpjaukite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 2

Naminė marinuota silkė su imbieru ir citrina Žingsnis 2
Nuplaukite ir nulupkite morkas ir svogūnus. Supjaustykite juos plonais šiaudeliais. Morkos yra ne tik daržovių įdaras, bet ir žuvies konservų prieskonis. Kartu su svogūnais jos suteikia ypatingą skonį ir aromatą.

Žingsnis 3

Naminė marinuota silkė su imbieru ir citrina Žingsnis 3
Taip pat paruoškite imbierą ir citriną. Nulupkite šaknį ir smulkiai supjaustykite peiliu arba galite naudoti daržovių pjaustyklę, kad padarytumėte plonus griežinėlius. Citriną supjaustykite pusžiedžiais, kuo ploniau.

Žingsnis 4

Naminė marinuota silkė su imbieru ir citrina Žingsnis 4
Paruoškite marinatą: aliejų ir actą šaltai pakaitinkite ir užvirinkite. Į karštą marinatą suberkite druską, cukrų ir prieskonius ir atvėsinkite. Nenaudokite marinato karšto ar šilto, nes jis sugadins užkandį. Jis taps minkštas ir praras skonį.

Žingsnis 5

Naminė marinuota silkė su imbieru ir citrina Žingsnis 5
Į stiklainio dugną įdėkite kelis lauro lapus, tada pradėkite sluoksniuoti žuvį ir daržoves. Pirmiausia sudėkite žuvį.

Žingsnis 6

Naminė marinuota silkė su imbieru ir citrina Žingsnis 6
Tada į stiklainį sudėkite sluoksnį svogūnų ir morkų. Tada sluoksniuokite citriną ir imbierą. Tada sluoksnius kartokite, kol stiklainis bus pilnas.

Žingsnis 7

Palikite stiklainyje vietos marinatui. Supilkite jį šaltą ir paskirstykite po visą turinį. Tai galima padaryti plonu peiliu. Nuleiskite peilį palei sienelę ir marinatas užpildys visas stiklainio ertmes. Uždenkite stiklainį kaproniniu dangteliu ir palikite šaltai 2-3 dienoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
žuvies patiekalai, užkandžiai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, žuvies užkandžiai, sūrio užkandžiai, karšti patiekalai naujiems metams, foršmakas, receptų knyga, tartaletės užkandžiai

Kategorijos