Naminė mielinė pica pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naminė mielinė pica

Šiandien pica yra labiausiai paplitęs patiekalas pasaulyje. Yra daugybė jos gaminimo receptų, kurie patenkins net išrankiausio gurmano skonį. Ją mėgsta suaugusieji ir vaikai, picą ypač mėgsta jaunimas. Ji parduodama mažose kavinėse ir brangiausiuose restoranuose. Vis dėlto, norėdami būti tikri dėl produktų kokybės ir gamindami šį patiekalą, gaminkite jį patys.
Gaminimo laikas
79 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
217 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Naminė mielinė pica Žingsnis 1
Paruoškite mielinę tešlą: į gilų dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles ir druską, išmaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite persijotus miltus. Užminkykite minkštą tešlą, ji neturi lipti prie rankų. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų arba įpilkite šiek tiek vandens. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių pakilti.

Žingsnis 2

Naminė mielinė pica Žingsnis 2
Dabar paruoškite padažą: į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai įkaitinkite, apkepkite česnako skilteles iš abiejų pusių. Po to išimkite česnaką ir sudėkite pomidorų pastą, nuolat maišydami kepkite 2-3 minutes, tada supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską, bazilikus, gerai išmaišykite ir ant mažos ugnies troškinkite padažą 5-7 minutes. Visiškai atvėsęs padažas sutirštės.

Žingsnis 3

Naminė mielinė pica Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: dešrą supjaustykite plonais griežinėliais, saldžiąją papriką ir alyvuoges supjaustykite žiedais, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Paruoštą tešlą iškočiokite į didelį ploną pyragą su krašto apvadu, visą patepkite alyvuogių aliejumi.

Žingsnis 4

Naminė mielinė pica Žingsnis 4
Tolygiai paskirstykite pomidorų padažą po visą plutos paviršių, ant viršaus užbarstykite šiek tiek sūrio, tada sudėkite dešrą, paprikas ir galiausiai alyvuoges. Picos viršų pabarstykite likusiu sūriu.

Žingsnis 5

Naminė mielinė pica Žingsnis 5
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoštas picas sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms. Išimkite picą iš orkaitės, padėkite ant padėklo ir supjaustykite riekelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynai, pica, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pica su grybais, pica su grybais, pica su grybais, pica su pievagrybiais, kepimas su sūriu, pica su sūriu

Kategorijos