Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė mielinė pica
Šiandien pica yra labiausiai paplitęs patiekalas pasaulyje. Yra daugybė jos gaminimo receptų, kurie patenkins net išrankiausio gurmano skonį. Ją mėgsta suaugusieji ir vaikai, picą ypač mėgsta jaunimas. Ji parduodama mažose kavinėse ir brangiausiuose restoranuose. Vis dėlto, norėdami būti tikri dėl produktų kokybės ir gamindami šį patiekalą, gaminkite jį patys.
Žingsnis 1
Paruoškite mielinę tešlą: į gilų dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles ir druską, išmaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite persijotus miltus. Užminkykite minkštą tešlą, ji neturi lipti prie rankų. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų arba įpilkite šiek tiek vandens. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Dabar paruoškite padažą: į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai įkaitinkite, apkepkite česnako skilteles iš abiejų pusių. Po to išimkite česnaką ir sudėkite pomidorų pastą, nuolat maišydami kepkite 2-3 minutes, tada supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską, bazilikus, gerai išmaišykite ir ant mažos ugnies troškinkite padažą 5-7 minutes. Visiškai atvėsęs padažas sutirštės.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: dešrą supjaustykite plonais griežinėliais, saldžiąją papriką ir alyvuoges supjaustykite žiedais, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Paruoštą tešlą iškočiokite į didelį ploną pyragą su krašto apvadu, visą patepkite alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 4
Tolygiai paskirstykite pomidorų padažą po visą plutos paviršių, ant viršaus užbarstykite šiek tiek sūrio, tada sudėkite dešrą, paprikas ir galiausiai alyvuoges. Picos viršų pabarstykite likusiu sūriu.
Žingsnis 5
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoštas picas sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms. Išimkite picą iš orkaitės, padėkite ant padėklo ir supjaustykite riekelėmis.
Kategorijos