Naminė nuga pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Naminė nuga

Naminė nuga su karamelės spalva ir migdolų įdaru - gardus rytietiškas skanėstas. Minkštą, oro ir vanilės skonio pienišką desertą lengva pasigaminti namuose. Prieš gaminant riešutus pagal receptą, reikia užsiimti skystos karamelės ruošimu. Paprastai visi reikalingi ingredientai yra kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Kiaušiniai, aliejus, cukrus, citrinos rūgštis ir šiek tiek migdolų - paprastas produktų rinkinys rytietiškam saldumynui, kurį mėgsta suaugusieji ir vaikai, gaminti.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
448 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė nuga Žingsnis 1
Paruoškite skystą karamelę. Į puodą supilkite vandenį ir cukrų. Išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Į puodą įdėkite vanilės lazdelę. Užvirinkite saldų vandenį ir virkite 5 minutes. Padidinkite ugnį ir virkite sirupą dar 5 minutes. Išimkite vanilės lazdelę iš puodo, jos nebereikia.

Žingsnis 2

Naminė nuga Žingsnis 2
Paruoškite riešutus. Išplakite baltymus iki standžių putų. Plona srovele supilkite skystą karamelę ir gerai išmaišykite. Sudėkite sviestą, citrinos rūgštį, migdolus ir gerai išmaišykite masę. Paskirstykite riešutus į formeles. Palikite sustingti 1 valandą. Išimkite desertą iš formelių ir supjaustykite gabalėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos