Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė pica su dešrelėmis ir sūriu
Pica yra tradicinis itališkas patiekalas, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Tačiau ką daryti, jei užsisakyti picą nėra smagu, o vaikai skundžiasi, kad ji sausa ir neskani? Žinoma, iškepkite ją patys. Pica pagal šį receptą gaunasi labai skani, o svarbiausia - sultinga, ir patiks net patiems mažiausiems išdykėliams. Ingredientų imama 2 picoms, nes ji iš karto pasiskirsto.
Žingsnis 1
Paruoškime tešlai skirtus produktus.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite šiek tiek pašildytą pieną, mieles ir cukrų, palikite 5 minutes pastovėti. Tada įmaišykite druską, sviestą ir miltus. Užminkykite vidutinio tirštumo tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos. Per tą laiką pagaminkime įdarą.
Žingsnis 3
Paruoškite visus įdarui skirtus produktus.
Žingsnis 4
Nulupkite pomidorus nuo kotelių ir supjaustykite mažais kubeliais.
Dešreles supjaustykite skrituliukais ir sumaišykite dubenyje su pomidorais.
Žingsnis 5
Atskirame dubenyje alyvuoges supjaustykite apskritimais arba puslankiu (kaip jums patogiau). Sūrį sutarkuokite į atskirą dubenį. Įdaras beveik paruoštas.
Žingsnis 6
Kai tešla pakils, išverskite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalykite į 2 dalis. Kol kas dirbsime su viena dalimi.
Žingsnis 7
Tešlą iškočiokite 1-1,5 cm storio sluoksniu ir dėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Visame tešlos paviršiuje peiliu padarykite skylutes (kad tešla neišsipūstų) ir ištepkite pomidorų pasta.
Žingsnis 8
Dabar galite išdėlioti priedus, bet pirmiausia dešreles ir pomidorus sumaišykite su majonezu (sultingos picos paslaptis). Išmaišykite ir tolygiai sudėkite pusę įdaro ant mūsų ruošinio. Ant viršaus savavališkai išdėliokite alyvuoges.
Žingsnis 9
Apibarstykite sūriu ir 20 minučių kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje. Dėkite į plačią lėkštę. Pica paruošta. Tą patį padarykite ir su antrąja tešlos dalimi.
Kategorijos