Publikavimo data: 2025-08-20
Naminė pica su grybais ir bazilikais
Pica su grybais yra itališkos virtuvės patiekalas. Būtent pica su grybais yra klasikinis picos gaminimo variantas. Grybai, pomidorai ir sūris yra pagrindiniai įdarų ingredientai. Pica su grybais yra patiekalas, kuris niekada neliks nuošalyje, o taps virusu jau pirmosiomis minutėmis po patiekimo. O bazilikas picai suteikia pikantiškumo, naujai atskleisdamas jos skonį.
Žingsnis 1
60 g miltų sumaišykite su druska ir sausomis mielėmis. Viską užpilkite šiltu vandeniu, išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių. Tada į oparą suberkite pusę persijotų miltų ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Supilkite alyvuogių aliejų ir likusius miltus bei minkykite tešlą rankomis, kol ji nebelips prie rankų. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
Žingsnis 3
Nuo pomidorų nuimkite jų sultyse esančią odelę ir sutrinkite juos šakute. Sudėkite pomidorų pastą ir bazilikus ir gerai išmaišykite. Pabarstykite picos paviršių miltais ir iškočiokite tešlą.
Žingsnis 4
Po vieną sudėkite ingredientus ant tešlos. Pirmiausia padažą, tada sūrį, dešrą, pomidorus, grybus, alyvuoges ir sūrį su pelėsiu. Pašaukite į 170 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos