Naminė pica su grybais ir bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminė pica su grybais ir bazilikais

Pica su grybais yra itališkos virtuvės patiekalas. Būtent pica su grybais yra klasikinis picos gaminimo variantas. Grybai, pomidorai ir sūris yra pagrindiniai įdarų ingredientai. Pica su grybais yra patiekalas, kuris niekada neliks nuošalyje, o taps virusu jau pirmosiomis minutėmis po patiekimo. O bazilikas picai suteikia pikantiškumo, naujai atskleisdamas jos skonį.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Naminė pica su grybais ir bazilikais Žingsnis 1
60 g miltų sumaišykite su druska ir sausomis mielėmis. Viską užpilkite šiltu vandeniu, išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių. Tada į oparą suberkite pusę persijotų miltų ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Naminė pica su grybais ir bazilikais Žingsnis 2
Supilkite alyvuogių aliejų ir likusius miltus bei minkykite tešlą rankomis, kol ji nebelips prie rankų. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.

Žingsnis 3

Naminė pica su grybais ir bazilikais Žingsnis 3
Nuo pomidorų nuimkite jų sultyse esančią odelę ir sutrinkite juos šakute. Sudėkite pomidorų pastą ir bazilikus ir gerai išmaišykite. Pabarstykite picos paviršių miltais ir iškočiokite tešlą.

Žingsnis 4

Naminė pica su grybais ir bazilikais Žingsnis 4
Po vieną sudėkite ingredientus ant tešlos. Pirmiausia padažą, tada sūrį, dešrą, pomidorus, grybus, alyvuoges ir sūrį su pelėsiu. Pašaukite į 170 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynai, pica, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pica su grybais, pica su grybais, pica su grybais, pica su pievagrybiais, kepimas su sūriu, pica su sūriu

Kategorijos