Publikavimo data: 2024-06-23
Naminė salsa su krevetėmis
Salsos padažas yra nusipelnęs meksikietiškos virtuvės atributas. Tačiau jis taip pat aktyviai naudojamas daugelyje europietiškų patiekalų. Viskas dėl to, kad jis puikiai dera ne tik su užkandžiais, tokiais kaip nachos ar traškučiai, bet ir su garnyru, pagrindine patiekalo vieta. Naminė salsa nuo pirktinės skiriasi skonio išraiškos ryškumu, nes pastarojoje versijoje yra konservantų. Derinama su krevetėmis, salsa savo pikantiškumu ir aštrumu apgaubia natūraliai subtilų jų skonį.
Žingsnis 1
Išvirusias ir atvėsusias krevetes nulupkite nuo kiautų. Peiliu pašalinkite virškinamąjį traktą nugarinėje dalyje. Atskirkite dideles krevetes į sudedamąsias dalis.
Žingsnis 2
Pomidorus perpjaukite per pusę. Arbatiniu šaukšteliu arba peiliu pašalinkite sėklas ir kotelius. Pomidorus supjaustykite nedideliais vienodo dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną perpjaukite pusiau, padarykite išilginius pjūvius ir peiliu supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką pertrinkite per česnakų presą arba smulkiai sukapokite.
Žingsnis 4
Nulupkite jalapeño paprikas, išimkite šerdį. Išimkite visas sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Kiekvienas kubelis bus beveik pusės pomidoro kubelio dydžio.
Žingsnis 5
Į dubenį sudėkite pomidorus, jalapeño paprikas, svogūnus, česnakus ir krevetes. Smulkiai supjaustykite kalendrą ir pridėkite prie ingredientų. Pagardinkite druska, aitriosiomis paprikomis ir laimo sultimis. Išmaišykite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą valandai, kad įsigertų.
Kategorijos