Publikavimo data: 2024-10-13
Naminė tortilija su pupelėmis
Tortilija yra nacionalinis Meksikos patiekalas. Ši plona tortilija iš kukurūzų arba kvietinių miltų su įvairiais įdarais patiko europiečiams, o mes šį patiekalą jau seniai laikome savu. Kaip įdarą siūlome naudoti pupeles, kurios mums yra tradicinės. Juk jose yra daug baltymų, rekordiškai daug mikroelementų ir antioksidantų. Taip pat svarbu, kad pupelės puikiai derėtų su kitais produktais.
Žingsnis 1
Paruoštą česnaką ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol taps auksinės spalvos. Į keptuvę sudėkite konservuotas pupeles, prieš tai nusausindami skystį. Viską kartu pakepkite minutę ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 2
Išvirkite pomidorus ir nulupkite jų odelę. Supjaustykite juos mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į keptuvę. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Paruoškite padažą: atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir smulkintas žoleles.
Žingsnis 3
Sudėkite tortiliją: patepkite ją padažu, sudėkite įdarą ir užspauskite kraštus. Kraštus galima sutvirtinti įvairiais būdais, mūsų recepte tai darėme dantų krapštuku.
Kategorijos