Naminė tortilija su pupelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Naminė tortilija su pupelėmis

Tortilija yra nacionalinis Meksikos patiekalas. Ši plona tortilija iš kukurūzų arba kvietinių miltų su įvairiais įdarais patiko europiečiams, o mes šį patiekalą jau seniai laikome savu. Kaip įdarą siūlome naudoti pupeles, kurios mums yra tradicinės. Juk jose yra daug baltymų, rekordiškai daug mikroelementų ir antioksidantų. Taip pat svarbu, kad pupelės puikiai derėtų su kitais produktais.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Naminė tortilija su pupelėmis Žingsnis 1
Paruoštą česnaką ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol taps auksinės spalvos. Į keptuvę sudėkite konservuotas pupeles, prieš tai nusausindami skystį. Viską kartu pakepkite minutę ir išjunkite ugnį.

Žingsnis 2

Naminė tortilija su pupelėmis Žingsnis 2
Išvirkite pomidorus ir nulupkite jų odelę. Supjaustykite juos mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į keptuvę. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Paruoškite padažą: atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir smulkintas žoleles.

Žingsnis 3

Naminė tortilija su pupelėmis Žingsnis 3
Sudėkite tortiliją: patepkite ją padažu, sudėkite įdarą ir užspauskite kraštus. Kraštus galima sutvirtinti įvairiais būdais, mūsų recepte tai darėme dantų krapštuku.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
vištienos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona arba pita duona., paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, užkandis, žaliasis sezonas, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, tortilija, Naujųjų metų išvakarių šventė, terijakio padažo patiekalai, namų receptai, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos