Publikavimo data: 2024-10-22
Naminė trijų sūrių pica
Trijų ar keturių sūrių picos idėja kilo iš paties patiekalo istorijos. Manoma, kad iš pradžių pica buvo italų jūreivių maistas ir tai buvo atvira plokščia duona, kepta krosnyje su įvairių produktų - sūrio, mėsos, alyvuogių, marinuotų ir šviežių daržovių bei žolelių - priedais. Labai dažnai picos įdarai būdavo įvairių produktų likučiai, įskaitant įvairių rūšių sūrį, todėl įsitvirtino tradicija derinti sūrius. Siūlome išbandyti šią tradiciją pagal mūsų naminės picos receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite mielinę tešlą, tam tikslui atskirame dubenyje šiltame virintame vandenyje ištirpinkite gyvas mieles, įberkite cukraus ir 2 valgomuosius šaukštus miltų.
Žingsnis 2
Uždenkite servetėle arba maistine plėvele ir palikite oparą šiltoje vietoje 10 minučių. Pamatysite, kad opara paviršiuje pradės kilti burbuliukai. Tai reiškia, kad mielės pradėjo veikti.
Žingsnis 3
Į "atgimusią" tešlą suberkite likusius miltus ir druską ir minkykite 7-8 minutes. Tai daroma tam, kad miltuose atsivertų glitimo langelis, nes gerai išminkyta tešla visada būna lengva ir oringa. Tada įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir palikite tešlą pakilti 60-80 minučių.
Žingsnis 4
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Dešrą supjaustykite plonais apskritimais, o česnaką - plonais griežinėliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite, o mocarelą supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 5
Kai tešla pakils, dar kartą ją išminkykite, suformuokite rutulį ir labai plonai iškočiokite, stengdamiesi iškočioti apskritimo formą. Įdėkite picos pagrindą į 240 °C temperatūros orkaitę 8 minutėms. Picos pagrindą patepkite kečupu arba adžika, tolygiai paskirstykite dešrą ir česnaką, dar 5 minutes kepkite orkaitėje.
Žingsnis 6
Tada paskirstykite visus tris sūrius ir pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms. Naminė pica paruošta.
Kategorijos