Publikavimo data: 2025-08-20
Naminė žemės riešutų pasta
Žemės riešutai, arba žemės riešutai, iš tikrųjų nėra riešutai - jie priklauso ankštinių šeimai, t. y. yra pupelių ir žirnių giminaičiai. Žali žemės riešutai iš tikrųjų nepanašūs į riešutus, tačiau juos paskrudinus jie įgauna tikrą riešutų aromatą ir skonį. Žemės riešutai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi dėl juose esančių baltymų, sveikųjų riebalų, ląstelienos, vitaminų ir mikroelementų. Be to, žemės riešutuose yra naudingų maistinių medžiagų ir antioksidantų - biotino, niacino, resferatrolio, fitosteroidų ir kt. Žinoma, žemės riešutus galite vartoti tiesiog dėdami jų į kepinius, salotas ir kitus patiekalus.
Žingsnis 1
Sudėkite žemės riešutus į maišytuvo arba virtuvinio kombaino dubenį, suberkite cukrų ir druską ir malkite tol, kol mišinys taps tiršta vientisa mase. Nesijaudinkite, jei iš pradžių atrodys, kad nieko nesigauna ir riešutai panašūs į kruopas - tiesiog malkite toliau, periodiškai mentele nugremždami masę nuo dubens sienelių. Po kelių minučių pastebėsite, kad masė darosi vis klampesnė, ir pamažu visas dubens turinys virs pasta. Perpilkite ją į stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos