Naminės graikinių riešutų grotelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Naminės graikinių riešutų grotelės

Griliažas yra rytietiškas skanėstas, gaminamas iš riešutų, virtų cukraus ir medaus sirupe. Paprastai griliažas atrodo kaip plokšti ploni įvairių formų gabalėliai. Jei griliažo masė glazūruojama šokoladu, toks gaminys jau vadinamas saldainiu. Griliažas yra labai skanus, nors ir kaloringas patiekalas, kurio skonis ir nauda priklauso nuo to, kokie riešutai naudojami kaip pagrindas, tačiau bet kuriuo atveju griliaže gausu baltymų ir riebalų. Jei griliažą vartosite nedideliais kiekiais su nesaldinta arbata ar kava, toks užkandis tik šiek tiek padidins dienos raciono kaloringumą.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
563 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
43 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Naminės graikinių riešutų grotelės Žingsnis 1
Lengvai susmulkinkite graikinius riešutus peiliu. Supilkite medų į keptuvę, suberkite cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol mišinys taps vientisu sirupu.

Žingsnis 2

Naminės graikinių riešutų grotelės Žingsnis 2
Supilkite riešutus į keptuvę ir kruopščiai sumaišykite su sirupu. Kepkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies, kol riešutai taps auksiniai. Sudėkite mišinį ant paruoštos kepimo skardos ir leiskite visiškai atvėsti.

Žingsnis 3

Naminės graikinių riešutų grotelės Žingsnis 3
Kai kepsnys atvės, aštriu peiliu jį supjaustykite nedideliais atsitiktinės formos gabalėliais. Būkite atsargūs, kad neįsipjautumėte ir nesugadintumėte indų. Sudėkite gabalėlius į indą sandariai uždengtu dangčiu ir laikykite sausoje, nuo šviesos apsaugotoje vietoje. Smulkius grotelių gabalėlius ir skeveldras galima susmulkinti ir jomis apibarstyti desertus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, turi bendrų alergenų, popietės užkandis, užkandis, sausainiai, šokoladas, kakavos desertai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kakavos sausainiai, kakavos kepiniai

Kategorijos