Publikavimo data: 2025-08-19
Naminės graikinių riešutų grotelės
Griliažas yra rytietiškas skanėstas, gaminamas iš riešutų, virtų cukraus ir medaus sirupe. Paprastai griliažas atrodo kaip plokšti ploni įvairių formų gabalėliai. Jei griliažo masė glazūruojama šokoladu, toks gaminys jau vadinamas saldainiu. Griliažas yra labai skanus, nors ir kaloringas patiekalas, kurio skonis ir nauda priklauso nuo to, kokie riešutai naudojami kaip pagrindas, tačiau bet kuriuo atveju griliaže gausu baltymų ir riebalų. Jei griliažą vartosite nedideliais kiekiais su nesaldinta arbata ar kava, toks užkandis tik šiek tiek padidins dienos raciono kaloringumą.
Žingsnis 1
Lengvai susmulkinkite graikinius riešutus peiliu. Supilkite medų į keptuvę, suberkite cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol mišinys taps vientisu sirupu.
Žingsnis 2
Supilkite riešutus į keptuvę ir kruopščiai sumaišykite su sirupu. Kepkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies, kol riešutai taps auksiniai. Sudėkite mišinį ant paruoštos kepimo skardos ir leiskite visiškai atvėsti.
Žingsnis 3
Kai kepsnys atvės, aštriu peiliu jį supjaustykite nedideliais atsitiktinės formos gabalėliais. Būkite atsargūs, kad neįsipjautumėte ir nesugadintumėte indų. Sudėkite gabalėlius į indą sandariai uždengtu dangčiu ir laikykite sausoje, nuo šviesos apsaugotoje vietoje. Smulkius grotelių gabalėlius ir skeveldras galima susmulkinti ir jomis apibarstyti desertus.
Kategorijos