Publikavimo data: 2024-05-25
Naminės riešutų ir aguonų bandelės
Dar vienas abiem pusėms naudingas derinys - riešutų ir aguonų įdaras. Be malonaus skonio ir tekstūros, jame gausu labai retų medžiagų. Pavyzdžiui, aguonose yra mums vertingo cinko, kuris dalyvauja ląstelių medžiagų apykaitoje, o riešutuose yra sveikų riebiųjų aliejų. Tačiau būtent dėl šių dviejų ingredientų skonio dermės bandelės yra vienas iš pagrindinių kepinių. Paruošti juos, tai nebrangu ir nesudėtinga.
Žingsnis 1
Sumaišykite visus tešlai skirtus sausus ingredientus, ištirpinkite mieles. Įmaišykite kiaušinius, vanilę, sviestą ir užminkykite tešlą. Padėkite ją šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į porcijas, kiekvieną iškočiokite ir pripildykite aguonų, cukraus ir riešutų mišiniu. Suformuokite bandelę.
Žingsnis 3
Perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir palikite kilti 20 minučių. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos