Publikavimo data: 2024-06-16
Naminės skumbrės konservai aliejuje
Namuose konservuotos skumbrės - puikus pasirinkimas ne tik pusryčiams ar vakarienei. Tokią žuvį galima naudoti sumuštiniams, salotoms, antriesiems patiekalams ir net sriuboms gaminti. Nepaisant ilgo sterilizavimo, patiekalas vertas dėmesio. Žuvis gaunasi minkšta, kvapni, kreminės tekstūros ir niekuo nenusileidžia gamykliniams pavyzdžiams. Beje, skumbrė konservuose išsaugo visas natūralias maistines savybes.
Žingsnis 1
Į kiekvieno stiklainio dugną įdėkite po lauro lapą, 3 žirnelius raudonėlio ir 5 žirnelius juodųjų pipirų. Įberkite 1 šaukštelį druskos.
Žingsnis 2
Sudėkite žuvies gabaliukus į stiklainius, kad nesiektų 3 cm viršaus, ir užpilkite juos augaliniu aliejumi, taip pat ne iki viršaus, bet taip, kad apsemtų žuvį.
Žingsnis 3
Ant puodo dugno padėkite rankšluostį, ant jo sudėkite stiklainius, uždenkite juos metaliniais dangteliais ir supilkite į puodą vandenį. Užvirę sumažinkite kaitrą ir sterilizuokite 4-5 valandas. Tada išimkite iš puodo ir užsukite. Apverskite ant rankšluosčio ir leiskite atvėsti.
Kategorijos