Publikavimo data: 2024-06-16
Naminės skumbrės konservai aliejuje
Namuose konservuotos skumbrės, jei laikysitės technologijos, turėsite daug naudos. Konservuota žuvis pasirodo esanti skanesnė, sveikesnė ir, tiesą sakant, pigesnė. Šias savybes užtikrina druskos, augalinio aliejaus, prieskonių balansas. O kai norisi tokios žuvies sumuštiniams ar salotoms, visada galite atidaryti šaldytuvą ir pasiimti jos iš lentynos, užuot ėję į parduotuvę.
Žingsnis 1
Į kiekvieno paruošto stiklainio dugną įdėkite po 4-5 pipirų žirnelius ir lauro lapelį. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 4-5 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Skumbrę supjaustykite nedidelėmis porcijomis. Sudėkite jas į stiklainius 3 cm žemiau kaklelio.
Žingsnis 3
Ant sterilizavimo indo dugno uždėkite rankšluostį. Ant jo sudėkite stiklainius. Pripilkite vandens iki žuvies lygio. Sterilizuokite ant silpnos ugnies apie 5 valandas, prireikus įpilkite daugiau vandens. Tada ištraukite stiklainius, suvyniokite juos, apverskite ir suvyniokite, kol atvės.
Kategorijos