Naminiai avižiniai sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Naminiai avižiniai sausainiai

Avižos yra labai naudingos. Jose yra kalio, geležies, fosforo, cinko, magnio, B1 ir E vitaminų. Jei nuolat valgysite avižų produktų, normalizuosis medžiagų apykaita, pagerės plaukų ir nagų būklė. Avižiniai sausainiai turi daug privalumų: nesudėtingas paruošimas, prieinami ingredientai, nauda organizmui. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad avižinių sausainių vidutinis kaloringumas yra 500 kilokalorijų 100 g.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
344 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Naminiai avižiniai sausainiai Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir jame sumaišykite cukrų bei kiaušinį. Plakite plaktuvu arba mikseriu iki vientisos masės. Paruoškite sausą pagrindą. Tam sumalkite herkules į miltus, tada atskirame dubenyje sumaišykite avižinius miltus, ruginius miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

Žingsnis 2

Naminiai avižiniai sausainiai Žingsnis 2
Į kiaušinius ir cukrų įmaišykite ištirpintą sviestą, medų ir grietinę. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite paruoštą sausą mišinį.

Žingsnis 3

Naminiai avižiniai sausainiai Žingsnis 3
Užminkykite standžią tešlą.

Žingsnis 4

Naminiai avižiniai sausainiai Žingsnis 4
Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Padalykite tešlą į maždaug 20 dalių, suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo skardos. Tarp tešlos rutuliukų palikite pakankamai vietos. Viršuje rutuliukus šiek tiek suplokite. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Sudėkite sausainius ant plačios lėkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas orkaitėje, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, užkandis, riešutų sezonas, sausainiai, avižiniai sausainiai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos