Publikavimo data: 2025-08-19
Naminiai avižiniai sausainiai
Avižos yra labai naudingos. Jose yra kalio, geležies, fosforo, cinko, magnio, B1 ir E vitaminų. Jei nuolat valgysite avižų produktų, normalizuosis medžiagų apykaita, pagerės plaukų ir nagų būklė. Avižiniai sausainiai turi daug privalumų: nesudėtingas paruošimas, prieinami ingredientai, nauda organizmui. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad avižinių sausainių vidutinis kaloringumas yra 500 kilokalorijų 100 g.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir jame sumaišykite cukrų bei kiaušinį. Plakite plaktuvu arba mikseriu iki vientisos masės. Paruoškite sausą pagrindą. Tam sumalkite herkules į miltus, tada atskirame dubenyje sumaišykite avižinius miltus, ruginius miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
Žingsnis 2
Į kiaušinius ir cukrų įmaišykite ištirpintą sviestą, medų ir grietinę. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite paruoštą sausą mišinį.
Žingsnis 3
Užminkykite standžią tešlą.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Padalykite tešlą į maždaug 20 dalių, suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo skardos. Tarp tešlos rutuliukų palikite pakankamai vietos. Viršuje rutuliukus šiek tiek suplokite. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Sudėkite sausainius ant plačios lėkštės.
Kategorijos