Publikavimo data: 2025-08-20
Naminiai avižiniai sausainiai su šokolado ir lazdyno riešutų įdaru
Avižiniai sausainiai neabejotinai yra naminė ir paprasta skanaus deserto versija. Ant viršaus jis padengtas kvapnia traškia plutele, o viduje yra minkštas trapus vidurys, nepakartojamai kvepiantis vanile, gausaus įvairių riešutų mišinio gabalėliais ir malonaus kreminio juodojo šokolado skonio. Be nuostabaus skonio, naminiai avižiniai sausainiai su šokolado ir riešutų įdaru yra ir labai sveiki, ypač vaikams.
Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite cukrų ir suminkštintą sviestą ir gerai išsukite mikseriu. Į šį mišinį suberkite avižinius dribsnius, vanilinį cukrų, raugą, žiupsnelį druskos ir miltus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Riešutus 10 minučių kepkite sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Tada juos atvėsinkite ir susmulkinkite bet kokiu jums patinkančiu būdu, o šokoladą supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į tešlą sudėkite paruoštą šokoladą ir riešutus ir išmaišykite iki vientisos masės. Padarykite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, perkelkite juos į kepimo skardą ir lengvai paspauskite, kad gautųsi apvalios formos. Sausainius išdėliokite maždaug 5-7 cm atstumu vienas nuo kito. Priklausomai nuo to, kaip veikia jūsų orkaitė, sausainius kepkite nuo 20 iki 40 minučių.
Kategorijos