Publikavimo data: 2025-08-20
Naminiai avižiniai sausainiai su vyšniomis ir migdolais
Avižiniai sausainiai garsėja unikaliu skoniu ir patrauklia išvaizda. Avižinius sausainius galima padaryti skanesnius ir sveikesnius, paprasčiausiai į juos pridėjus vyšnių ir migdolų.
Žingsnis 1
Vyšnias, šaukštą cukraus ir likerį sudėkite į puodą ir karamelizuokite, kol sutirštės. Ištirpinkite sviestą, suberkite druską, rudąjį cukrų ir suplakite mikseriu, įmuškite kiaušinį ir vėl suplakite. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, avižinius dribsnius ir smulkintus migdolus ir išmaišykite. Iš tešlos suformuokite sausainius, viduryje padarykite duobutę vyšnioms, kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kategorijos