Publikavimo data: 2024-06-16
Naminiai greiti sausainiai su margarinu
Aromatingi ir labai skanūs margarino sausainiai yra puikus kepimo variantas, jei namuose turite nedaug ingredientų. Šie sausainiai ne tik labai pigūs, bet ir greitai pagaminami.
Žingsnis 1
Margariną supjaustykite į kelias dalis, kiaušinį sumaišykite su grietine ir vaniliniu cukrumi. Miltus supilkite į indą, suberkite cukraus pudrą, sodą ir citrinos rūgštį. Šaukštu gerai išmaišykite sausą miltų mišinį. Kiaušinį sumaišykite su grietine ir vaniliniu cukrumi ir lengvai suplakite šakute iki vientisos masės. Į miltų mišinį sudėkite margarino gabalėlius ir pradėkite juos intensyviai minkyti, maišydami su miltais. Maždaug po trijų minučių maišymo turėsime trupinius. Į miltų ir margarino trupinius supilkite kiaušinių masę.
Žingsnis 2
Tešlą išminkykite rankomis. Tešlą minkykite greitai, nes margarinas tirpsta. Tai turėtų užtrukti apie 3 minutes. Tada pabarstykite stalą miltais, padėkite ant jo tešlos gabalą ir iškočiokite jį kelių milimetrų storio kočėlu. Iškočiotą tešlą tolygiai pabarstykite cukrumi. Kočiotuvu lengvai įspauskite cukrų į tešlos paviršių, kad jis nesutrupėtų. Iškočiotą tešlą supjaustykite nedideliais rombais.
Žingsnis 3
Ant kepimo skardos sudėkite tešlos formas. Kepimo skardos nereikia patepti riebalais, nes tešla yra riebi ir kepant nelips. Sausą kepimo skardą galite tik lengvai pabarstyti miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir įdėkite į ją pripildytas kepimo skardas. Kepkite sausainius 20 minučių.
Kategorijos