Publikavimo data: 2025-08-20
Naminiai kokosiniai sausainiai su cukraus pudra
Naminiai sausainiai yra tradicinis skanėstas, atkeliavęs iš sovietmečio ir namų ruošos. Jis ruošiamas beveik kiekvienoje šeimoje, jo skonis kiekvienam iš mūsų pažįstamas nuo vaikystės. Šį desertą nėra sunku paruošti, o šio skanėsto ingredientų rasite kiekvienos šeimininkės šaldytuve. Ir fantazuoti galima, nes šeimininkės gali be galo eksperimentuoti su ingredientais ir tekstūra. Mūsų recepte naudojame kokoso drožles.
Žingsnis 1
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir dar kartą persijokite. Sumaišykite cukraus pudrą su minkštu sviestu ir išmaišykite. Sudėkite kokoso drožles (nepamirškite jų palikti papuošimui), vaniliną ir druską. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Į šį mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Iš pradžių tai galite daryti šaukštu. Kai tešla taps tirštesnė, minkykite ją rankomis. Turėtumėte gauti minkštą, elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 6 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į 3 cm storio ritinį. Kiekvieną ritinėlį aštriu peiliu supjaustykite 3 cm ilgio sausainiais. Kiekvieną sausainį pamirkykite cukruje ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite šioje temperatūroje 25 minutes. Sausainiai viduje dar turi būti minkšti.
Žingsnis 4
Išimkite sausainius iš orkaitės ir atvėsinkite. Šokoladą ištirpinkite vandens arba garų vonelėje. Atvėsusius sausainius pakaitomis merkite į ištirpintą šokoladą iki vidurio, o paskui - į kokoso drožles. Sudėkite vienu sluoksniu ant lėkštės ir leiskite šokoladui visiškai atvėsti.
Kategorijos