Naminiai kokosiniai sausainiai su cukraus pudra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminiai kokosiniai sausainiai su cukraus pudra

Naminiai sausainiai yra tradicinis skanėstas, atkeliavęs iš sovietmečio ir namų ruošos. Jis ruošiamas beveik kiekvienoje šeimoje, jo skonis kiekvienam iš mūsų pažįstamas nuo vaikystės. Šį desertą nėra sunku paruošti, o šio skanėsto ingredientų rasite kiekvienos šeimininkės šaldytuve. Ir fantazuoti galima, nes šeimininkės gali be galo eksperimentuoti su ingredientais ir tekstūra. Mūsų recepte naudojame kokoso drožles.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
423 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Naminiai kokosiniai sausainiai su cukraus pudra Žingsnis 1
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir dar kartą persijokite. Sumaišykite cukraus pudrą su minkštu sviestu ir išmaišykite. Sudėkite kokoso drožles (nepamirškite jų palikti papuošimui), vaniliną ir druską. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Naminiai kokosiniai sausainiai su cukraus pudra Žingsnis 2
Į šį mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Iš pradžių tai galite daryti šaukštu. Kai tešla taps tirštesnė, minkykite ją rankomis. Turėtumėte gauti minkštą, elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.

Žingsnis 3

Naminiai kokosiniai sausainiai su cukraus pudra Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 6 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į 3 cm storio ritinį. Kiekvieną ritinėlį aštriu peiliu supjaustykite 3 cm ilgio sausainiais. Kiekvieną sausainį pamirkykite cukruje ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite šioje temperatūroje 25 minutes. Sausainiai viduje dar turi būti minkšti.

Žingsnis 4

Naminiai kokosiniai sausainiai su cukraus pudra Žingsnis 4
Išimkite sausainius iš orkaitės ir atvėsinkite. Šokoladą ištirpinkite vandens arba garų vonelėje. Atvėsusius sausainius pakaitomis merkite į ištirpintą šokoladą iki vidurio, o paskui - į kokoso drožles. Sudėkite vienu sluoksniu ant lėkštės ir leiskite šokoladui visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos