Keista, bet kruasano gimtinė yra ne Prancūzija, o Austrija. Pasak legendos, per karą su Osmanų imperija Vienos kepėjai pastebėjo vykstantį priešo puolimą ir užkirto jam kelią. Norėdami pagerbti pergalę, jie nusprendė iškepti naminių kruasanų. Tyčiodamiesi iš priešo simbolio, kepiniai buvo pagaminti pusmėnulio formos. Šiame recepte žingsnis po žingsnio papasakosime, kaip namie išsikepti kruasanų ir kaip pasigaminti skanų įdarą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite šiek tiek šiltame piene ir palikite pastovėti apie 10 minučių, tada įmuškite kiaušinį. Suberkite cukrų, druską. Išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite ją pastovėti 20 minučių.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite sviestą. Jis turi būti minkštas, bet ne skystas. Stiklinę įdėkite į puodą su vandeniu, kad vanduo ją visiškai apsemtų. Užvirinkite vandenį. Kol vanduo verda, supjaustykite sviestą mažais gabalėliais, kad jie galėtų apsemti stiklinę, sudėkite gabalėlius vieną ant kito. Uždenkite karštą stiklinę ir palaukite, kol stiklinė atvės. Sviestas suminkštės ir taps tinkamas naudoti.
Žingsnis 3
Pradėkite gaminti sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio sluoksnį. Aptepkite ją sviestu. Užlenkite kiekvieną kraštą į centrą, kad gautųsi kvadratinis vokas. Rankomis lengvai prispauskite ir švelniai iškočiokite tešlą, kad nesuplyštų. Priešingu atveju sviestas ištekės. Vėl suvyniokite į kvadratinį voką. Procedūrą pakartokite du kartus. Palikite tešlą pailsėti apie 15 minučių.
Žingsnis 4
Kol tešla kyla, pasiruoškite kiaušinio trynį kruasanams aptepti. Atskirkite trynį nuo baltymo atsargiai pildydami jį iš vienos lukšto pusės į kitą, kol visas baltymas išbėgs ant lėkštutės. Įdėkite trynį į grietinėlę arba nedidelį dubenėlį, suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite šepetėliu. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 5
Iš paruoštos tešlos iškočiokite kruasanus. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius ir kiekvieną jų atsargiai iškočiokite. Supjaustykite tešlą trikampėliais ir susukite bandeles.
Žingsnis 6
Pradėkite kepti kruasanus. Sudėkite juos ant kepimo skardos ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kad kruasanai šiek tiek pakiltų. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu. Dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 20 minučių.
Žingsnis 7
Kol kruasanai kepa orkaitėje, paruoškite įdarą. Sumaišykite kreminį sūrį su Dižono garstyčiomis, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Išmaišykite iki vientisos masės. Supjaustykite raudonąją žuvį ir aisbergo salotas kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 8
Išimkite iškeptus kruasanus, atvėsinkite, perpjaukite išilgai į dvi dalis. Aptepkite juos kreminiu sūrio kremu, uždėkite po gabalėlį žuvies ir salotų.