Publikavimo data: 2025-08-20
Naminiai kupatai
Naminiai kupatai - gruziniškas patiekalas, kurio forma - dešrelės su traškia plutele, o iš kiaulienos ir jautienos jos būna dar sultingesnės ir skanesnės. Puikus priedas prie bet kokio garnyro. Jos ruošiamos labai paprastai, o gaunasi sultingos ir aromatingos.
Žingsnis 1
Supjaustykite kiaulieną mažais gabalėliais, jei kiauliena turi riebalų, susmulkinkite juos blenderiu. Jautieną sumalkite mėsmale ir visus ingredientus sumaišykite giliame dubenyje. Sudėkite visus paruoštus prieskonius, druską ir cukrų.
Žingsnis 2
Paimkite nuplautas žarnas ir šaukštu pripildykite jas paruošto mišinio, padarykite maždaug 18 cm ilgio dešreles.
Žingsnis 3
Svogūną nulupkite ir stambiai supjaustykite. Į keptuvę įpilkite vandens, sudėkite svogūną, lauro lapą ir sudėkite kupatus. Prieš sudėdami kupatus, kiekvieną jų 10-15 kartų pradurkite dantų krapštuku. Kiekvieną pusę troškinkite po 10 minučių. Išimkite kupatus iš keptuvės, kad atvėstų. Po to kepkite kupatus keptuvėje aliejuje, kol paruduos. Naminės kupatos paruoštos.
Kategorijos