Naminiai makaronai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Naminiai makaronai

Prancūziškų makaronų gaminimo procesas yra tikras menas. Migdolų miltų ir cukraus pudros mišinį, kuris ruošiamas pačioje tešlos ruošimo pradžioje, prancūzai vadina "tan-pour-tant" (išvertus reiškia "įdegti"). O meringueing - plaktų baltymų ir migdolų mišinio išmaišymas iki viršūnių - turi būti atliekamas atsargiai mentele, nepažeidžiant oro struktūros meringue. Jei laikysitės visų makronų recepto detalių, namuose galėsite pasigaminti išskirtinį ir madingą desertą.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
390 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
51 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.27/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai makaronai Žingsnis 1
Pradėkite ruošti makaronų tešlą. Pirmiausia dubenyje sumaišykite cukraus pudrą ir migdolų miltus. Mišinį persijokite per smulkų sietelį (geriausiai du ar tris kartus), sutrupindami mažus miltų ir miltelių gumulėlius. Taip užtikrinsite, kad makaronų paviršius būtų lygus.

Žingsnis 2

Naminiai makaronai Žingsnis 2
Pereikite prie antrojo tešlos ruošimo etapo. Kiaušinių baltymus sudėkite į gilų dubenį ir plakite mikseriu, kol šiek tiek suputos. Tada suberkite cukrų ir toliau plakite, kol susidarys baltos viršūnėlės. Galiausiai įmaišykite citrinos rūgštį ir dar šiek tiek paplakite.

Žingsnis 3

Naminiai makaronai Žingsnis 3
Tęskite su meringe. Į migdolų ir cukraus mišinį atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus, iš apačios švelniai išmaišykite silikonine arba medine mentele. Maišykite mišinį iki vientisos masės. Šiame etape į tešlą galite įmaišyti maistinių dažų arba apsieiti be jų. Paruoštą tešlą perkelkite į konditerinį maišelį ir trumpam įdėkite į šaldytuvą. Tešlos kokybę ir konsistenciją galite patikrinti mentele - jei tešla teka nuo mentelių kaspinėlio pavidalo, galite pereiti prie kito etapo.

Žingsnis 4

Naminiai makaronai Žingsnis 4
Paruoškite macarons kepimui. Plokščią kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu arba kepimo kilimėliu. Iš konditerinio maišelio ant kepimo skardos krėskite sausainius maždaug 3 cm skersmens apskritimais. Palikite kepimo skardą lauke nuo 30 minučių iki 1 valandos, kad makaronų paviršius suplonėtų ir šiek tiek išdžiūtų.

Žingsnis 5

Naminiai makaronai Žingsnis 5
Iškepkite desertą. Kai makaronų paviršius šiek tiek apdžius, kepimo skardą su sausainiais siųskite į įkaitintą 150 laipsnių pagal Celsijų orkaitę ir kepkite 12-15 minučių. Kepant makaronai turėtų šiek tiek pakilti. Kai sausainiai bus paruošti, išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir kartu su pergamentu perkelkite makaronus ant stalo atvėsti, kad jie neliktų ant karštos skardos.

Žingsnis 6

Naminiai makaronai Žingsnis 6
Paruoškite šokoladinį ganache. Užvirinkite grietinėlę, supilkite šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Į mišinį įmaišykite riešutų pastą ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite ganachui šiek tiek atvėsti, supilkite jį į konditerinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Žingsnis 7

Naminiai makaronai Žingsnis 7
Toliau ruoškite uogų įdarą. Mėlynes sutrinkite trintuvu. Minkštą sviestą sumaišykite su cukraus pudra, įberkite žiupsnelį druskos ir sumaišykite su uogų tyre. Masę gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, pripildykite konditerinį maišelį ir įdėkite į šaldytuvą 10-15 minučių.

Žingsnis 8

Naminiai makaronai Žingsnis 8
Baigti gaminti. Kai makaronai atvės ir įdaras atvės, galite pradėti sluoksniuoti sausainius. Ant vienos pusės makaronų išspauskite truputį šokoladinio įdaro, ant viršaus uždėkite kitą pusę, atitinkančią makaronų dydį, ir lengvai prispauskite. Įdaro neturėtų būti nei per daug, nei per mažai, jis turėtų šiek tiek išsiveržti virš sausainio paviršiaus. Makronus su uogų įdaru gaminkite taip pat.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos