Naminiai mėtų sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Naminiai mėtų sausainiai

Sausainiai yra labai populiarus maistas prie arbatos. Pipirmėčių sausainiai puikiai tinka per karščius, nes yra gana gaivūs. Tokiomis savybėmis sausainiai pasižymi dėl to, kad tešloje yra daug šviežių mėtų, kurios suteikia sausainiams sodrų aromatą ir nuostabų skonį.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
308 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
50 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai mėtų sausainiai Žingsnis 1
Mėtų lapelius ir cukrų sutrinkite trintuvu. Į mėtų tyrę įmaišykite vienos citrinos žievelę, druską ir sodą su citrinos sultimis. Įdėkite suminkštintą sviestą ir kiaušinį. Išmaišykite. Supilkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 40 minučių.

Žingsnis 2

Naminiai mėtų sausainiai Žingsnis 2
Iš tešlos gabalėlių padarykite nedidelius rutuliukus. Iš pradžių juos pamirkykite cukruje, paskui - cukraus pudroje. Dėkite gabalėlius ant kepimo skardos ir siųskite į įkaitintą orkaitę. Mėtų sausainius su įtrūkimais kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos