Publikavimo data: 2024-06-16
Naminiai mėtų sausainiai
Sausainiai yra labai populiarus maistas prie arbatos. Pipirmėčių sausainiai puikiai tinka per karščius, nes yra gana gaivūs. Tokiomis savybėmis sausainiai pasižymi dėl to, kad tešloje yra daug šviežių mėtų, kurios suteikia sausainiams sodrų aromatą ir nuostabų skonį.
Žingsnis 1
Mėtų lapelius ir cukrų sutrinkite trintuvu. Į mėtų tyrę įmaišykite vienos citrinos žievelę, druską ir sodą su citrinos sultimis. Įdėkite suminkštintą sviestą ir kiaušinį. Išmaišykite. Supilkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 40 minučių.
Žingsnis 2
Iš tešlos gabalėlių padarykite nedidelius rutuliukus. Iš pradžių juos pamirkykite cukruje, paskui - cukraus pudroje. Dėkite gabalėlius ant kepimo skardos ir siųskite į įkaitintą orkaitę. Mėtų sausainius su įtrūkimais kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 15 minučių.
Kategorijos