Publikavimo data: 2024-10-13
Naminiai moliūgų sausainiai
Kiekviena šeimininkė tikriausiai žino keletą būdų, kaip paruošti šiuos neįtikėtinai naudingus ir skanius vaisius. Moliūgai naudojami kaip pyragų ir bandelių įdaras, iš jų verdamos košės, gaminami ikrai, cukruoti vaisiai ir pudingai, dedami į mėsos patiekalus. Kepimas yra vienas populiariausių ir paprasčiausių šios daržovės, kurią botanikai vadina uoga, gaminimo būdų. Siūlome jums labai skanių ir sveikų moliūgų sausainių receptą.
Žingsnis 1
Paruoštą moliūgą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į persijotus miltus suberkite prieskonius ir susmulkintą moliūgą. Įmaišykite sodos ir acto. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Suberkite aguonas, 4 sėklų mišinį, blanširuotus migdolus ir moliūgų sėklas. Gautą tešlą kruopščiai išminkykite iki vientisos masės. Tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tešlos storis turi būti ne didesnis kaip 2 cm.
Žingsnis 3
Įdėkite kepimo skardą su tešla į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite tokioje temperatūroje vieną valandą. Kai tešla bus paruošta, supjaustykite ją 5 cm dydžio kvadratėliais. Kad tešla nebūtų tokia trapi, tai darykite dar karšta.
Kategorijos