Naminiai moliūgų sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Naminiai moliūgų sausainiai

Kiekviena šeimininkė tikriausiai žino keletą būdų, kaip paruošti šiuos neįtikėtinai naudingus ir skanius vaisius. Moliūgai naudojami kaip pyragų ir bandelių įdaras, iš jų verdamos košės, gaminami ikrai, cukruoti vaisiai ir pudingai, dedami į mėsos patiekalus. Kepimas yra vienas populiariausių ir paprasčiausių šios daržovės, kurią botanikai vadina uoga, gaminimo būdų. Siūlome jums labai skanių ir sveikų moliūgų sausainių receptą.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
436 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
29 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai moliūgų sausainiai Žingsnis 1
Paruoštą moliūgą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į persijotus miltus suberkite prieskonius ir susmulkintą moliūgą. Įmaišykite sodos ir acto. Užminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Naminiai moliūgų sausainiai Žingsnis 2
Suberkite aguonas, 4 sėklų mišinį, blanširuotus migdolus ir moliūgų sėklas. Gautą tešlą kruopščiai išminkykite iki vientisos masės. Tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tešlos storis turi būti ne didesnis kaip 2 cm.

Žingsnis 3

Naminiai moliūgų sausainiai Žingsnis 3
Įdėkite kepimo skardą su tešla į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite tokioje temperatūroje vieną valandą. Kai tešla bus paruošta, supjaustykite ją 5 cm dydžio kvadratėliais. Kad tešla nebūtų tokia trapi, tai darykite dar karšta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos