Publikavimo data: 2025-08-19
Naminiai rauginti kopūstai sūryme
Paprasčiausias skanių užkandžių receptas. Tai taip pat itin sveikas fermentuotas maistas.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka, prieš tai jas nuplovę ir nulupę.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 3
Kopūstus ir morkas sutrinkite ir sumalkite rankomis emaliuotame dubenyje. Supilkite sūrymą. Sūrymas ruošiamas taip: šaltame vandentiekio vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų tokiomis proporcijomis: 1 litrui vandens skirkite 2 valgomuosius šaukštus druskos ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Ant viršaus uždėkite bet kokį svorį, uždenkite dangčiu. Kambario temperatūroje visa tai stovi tris dienas. Būtinai kartą per dieną nuimkite dangtį ir subadykite kopūstus šakute, kad išeitų rauginimo metu susidariusios dujos. Po trijų dienų kopūstai kartu su sūrymu perpilami į stiklainius ir yra paruošti naudojimui.
Kategorijos