Naminiai rauginti kopūstai sūryme pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Naminiai rauginti kopūstai sūryme

Paprasčiausias skanių užkandžių receptas. Tai taip pat itin sveikas fermentuotas maistas.
Gaminimo laikas
4320 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
14 kcal.
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Naminiai rauginti kopūstai sūryme Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka, prieš tai jas nuplovę ir nulupę.

Žingsnis 2

Naminiai rauginti kopūstai sūryme Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstus.

Žingsnis 3

Naminiai rauginti kopūstai sūryme Žingsnis 3
Kopūstus ir morkas sutrinkite ir sumalkite rankomis emaliuotame dubenyje. Supilkite sūrymą. Sūrymas ruošiamas taip: šaltame vandentiekio vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų tokiomis proporcijomis: 1 litrui vandens skirkite 2 valgomuosius šaukštus druskos ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Ant viršaus uždėkite bet kokį svorį, uždenkite dangčiu. Kambario temperatūroje visa tai stovi tris dienas. Būtinai kartą per dieną nuimkite dangtį ir subadykite kopūstus šakute, kad išeitų rauginimo metu susidariusios dujos. Po trijų dienų kopūstai kartu su sūrymu perpilami į stiklainius ir yra paruošti naudojimui.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos