Publikavimo data: 2025-08-17
Naminiai sausainiai su avižomis ir bananais
Kas nemėgsta traškių avižinių sausainių? O jei šie sausainiai pagaminti su bananais ir žemės riešutais, tai dvigubas malonumas. Toks skanėstas iš avižinių dribsnių yra ne tik labai skanus, bet ir sveikas. Avižiniuose dribsniuose yra neįtikėtinai daug skaidulinių medžiagų, baltymų, angliavandenių, vitaminų ir mineralų. O bananų minkštime, be daugybės vitaminų, yra kalio ir magnio. Avižiniai sausainiai puikiai tinka pusryčiams ir kaip lengvas, bet sotus užkandis. Šis užkandis tinka ir suaugusiesiems, ir vaikams į mokyklą arba kaip popietinis užkandis su stikline šilto pieno.
Žingsnis 1
Bananus sutrinkite šakute iki košės. Ant bananų supilkite medų, pieną ir avižinius dribsnius ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį ir supilkite jį į tešlą. Palikite pastovėti 10 minučių. Po 10 minučių, jei tešla vis dar skysta, įberkite daugiau grūdų.
Žingsnis 3
Suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, su žemės riešutais viduryje. Šaukštu prispauskite rutuliukus. Dėkite sausainius į 190 °C laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.
Kategorijos