Publikavimo data: 2025-08-18
Naminiai sausainiai su braškėmis
Naminiai sausainiai su braškėmis - labai skanus ir subtilus skanėstas, kurį galima patiekti su arbata, kava ar pienu. Jie kepami iš kreminės tešlos su šviežiomis braškėmis. Norėdami išsirinkti kokybiškas braškes, atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą. Ji turėtų būti vidutinio dydžio, raudonos spalvos, su žaliais lapeliais, be įdubimų ir uogų aromato. Per minkštos braškės gali būti pernokusios.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supjaustykite braškes nedideliais griežinėliais ir sudėkite jas į dubenį. Braškes sumaišykite su citrinos sultimis ir 1 valgomuoju šaukštu cukraus. Persijotus miltus suberkite į didelį indą, sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Viską gerai išmaišykite. Susmulkintą šaltą sviestą sutrinkite su miltais. Tada supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Į tešlą sudėkite braškes, jas tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Dėkite juos ant kepimo skardų ir kepkite 25 minutes. Išimkite sausainius ir atvėsinkite. Tada atsargiai nuimkite nuo pergamento ir perkelkite į lėkštę.
Kategorijos