Naminiai sausainiai su braškėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Naminiai sausainiai su braškėmis

Naminiai sausainiai su braškėmis - labai skanus ir subtilus skanėstas, kurį galima patiekti su arbata, kava ar pienu. Jie kepami iš kreminės tešlos su šviežiomis braškėmis. Norėdami išsirinkti kokybiškas braškes, atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą. Ji turėtų būti vidutinio dydžio, raudonos spalvos, su žaliais lapeliais, be įdubimų ir uogų aromato. Per minkštos braškės gali būti pernokusios.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
281 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Naminiai sausainiai su braškėmis Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supjaustykite braškes nedideliais griežinėliais ir sudėkite jas į dubenį. Braškes sumaišykite su citrinos sultimis ir 1 valgomuoju šaukštu cukraus. Persijotus miltus suberkite į didelį indą, sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Viską gerai išmaišykite. Susmulkintą šaltą sviestą sutrinkite su miltais. Tada supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Į tešlą sudėkite braškes, jas tolygiai paskirstykite.

Žingsnis 2

Naminiai sausainiai su braškėmis Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Dėkite juos ant kepimo skardų ir kepkite 25 minutes. Išimkite sausainius ir atvėsinkite. Tada atsargiai nuimkite nuo pergamento ir perkelkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos