Publikavimo data: 2024-05-01
Naminiai zefyrai
Naminiai zefyrai - skanus skanėstas, pradėtas gaminti Prancūzijoje XV amžiuje. Yra daug zefyrų receptų, kaip pasigaminti zefyrus namuose. Pagal klasikinį laipsnišką receptą desertas gaminamas iš vaisių tyrės su cukrumi, džiovinamas orkaitėje. Yra greitas būdas pasigaminti zefyrų savo rankomis. Zefyrus galite paruošti su želatina. Norėdami tai padaryti, turite pagaminti saldžią masę ir leisti jai sukietėti.
Žingsnis 1
Želatiną praskieskite vandeniu. Želatiną užpilkite 50 ml šalto vandens ir palikite 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Paruoškite zefyrų mišinį. Paimkite 100 ml šalto virinto vandens, supilkite į dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir užkaiskite. Užvirinkite. Maišydami virkite ant silpnos ugnies 8 minutes. Nuimkite sirupą nuo viryklės, suberkite išmirkytą želatiną ir 10 minučių plakite minimaliu maišytuvo greičiu. Suberkite citrinos rūgštį, sodą ir dažiklius ir plakite 5 minutes.
Žingsnis 3
Suformuokite zefyrus. Šaukštu sudėkite zefyrų masę į konditerinį maišelį. Didelį plokščią indą išklokite pergamentu. Išspauskite masę, kad susidarytų zefyrų puselės. Įdėkite indą į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Žingsnis 4
Sudėkite zefyrus. Sudrėkinkite peilio galą vandeniu. Atskirkite dvi puseles nuo pergamento, suspauskite jas, pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos