Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis avižinių dribsnių blynas su varške ir bananu
Šiandien, kai madinga tinkamai maitintis, yra daugybė galimų pusryčių receptų variantų. Tačiau neabejotinas lyderis yra avižinių dribsnių blynas. Paprastai blyną sudaro trys paprasti ingredientai: avižiniai dribsniai, kiaušinis ir pienas. Avižiniai blynai puikiai dera su vaisiais, daržovėmis, uogomis ir varške. Patiekalą taip pat galite paįvairinti įvairiais džiovintais vaisiais, riešutais ir net sūriu.
Žingsnis 1
Avižinius dribsnius sudėkite į maišytuvo indą ir sumalkite iki miltelių. Bananą supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį supilkite avižų miltelius, įmuškite du kiaušinius ir įberkite šaukštelį cukraus. Į dubenį supilkite 4 valgomuosius šaukštus pieno.
Žingsnis 3
Išmaišykite dubens turinį iki vientisos masės. Į keptuvę įdėkite 1 šaukštą sviesto. Palaukite, kol aliejus įkais, ir supilkite dubenėlio turinį. Kepkite avižinių dribsnių blyną iš abiejų pusių po kelias minutes. Iškepusį blyną sudėkite į plokščiadugnę lėkštę.
Žingsnis 4
Pusę avižinių dribsnių blyno aptepkite varškės sluoksniu. Įdėkite griežinėliais supjaustytą bananą. Įdarą uždenkite kita blyno puse.
Kategorijos