Publikavimo data: 2024-05-01
Naminis baklažanų parmidžanas
"Aubergine Parmigiano" - tai patiekalas, užkariavęs visus baklažanų mėgėjus. Recepto pagrindą sudaro baklažanai, pomidorų padažas, bazilikai, česnakai, minkštieji ir kietieji sūriai. Kaip minkštąjį sūrį rinkitės mocarelą, o kaip kietąjį - parmezaną. Išbandykite pagaminti šį puikų itališką patiekalą. Tikrai liksite juo sužavėti.
Žingsnis 1
Kol baklažanai nusausins drėgmę, paruoškite mišrainę. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos, ir sudėkite konservuotus pomidorus su jų sultimis. Pomidorus šiek tiek sutrinkite. Įberkite druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį, baziliko ir išmaišykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir apkepkite baklažanus iš dviejų pusių, kol apskrus. Iškeptus baklažanus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paimkite kepimo indą ir ant dugno dėkite porą šaukštų pomidorų padažo. Ant viršaus dėkite baklažanų sluoksnį, tada mocarelos sluoksnį, tada tarkuoto sūrio sluoksnį. Ta pačia seka sluoksniais sudėkite visus ingredientus. Pačioje pabaigoje užpilkite padažo ir pašaukite formą į orkaitę 25-30 minučių. Praėjus šiam laikui, formą išimkite, pabarstykite parmezanu ir džiūvėsėliais. Ant viršaus uždėkite šiek tiek plonai supjaustyto sviesto ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
Kategorijos