Naminis baltasis rūgpienis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Naminis baltasis rūgpienis

Gana dažnai rusiškas kisielius yra ne perkamas, o ruošiamas patiems. Naminei girai teikiama pirmenybė dėl natūralios sudėties ir konservantų trūkumo. Kvasas turi tūkstančius paruošimo variantų. Kvasas, pagamintas iš kvietinių miltų ir malto nefermentuoto salyklo, gaunasi skanus ir naudingas. Čia privaloma pridėti rūgštynių ir raugo. Sultenių paviršiuje yra laukinių mielių. Būtent jos ir pradeda baltojo raugo fermentacijos procesą!
Gaminimo laikas
7200 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
14 kcal.
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis baltasis rūgpienis Žingsnis 1
Sumaišykite kvietinius miltus ir maltą nefermentuotą salyklą moliniame inde. Tada mišinį užpilkite litru verdančio vandens. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Naminis baltasis rūgpienis Žingsnis 2
Uždenkite molinį indą rankšluosčiu ir palikite jį kambario temperatūroje. Misa turėtų atvėsti iki 37 C temperatūros. Tada sudėkite užkandį ir sultenes. Vėl uždenkite rankšluosčiu ir palikite 24 valandoms.

Žingsnis 3

Naminis baltasis rūgpienis Žingsnis 3
Supilkite skystį į stiklainį ir užpilkite likusiu verdančiu vandeniu. Sudedamąsias dalis gerai išmaišykite ir uždenkite marle. Ant kaklo užriškite virvutę, kad marlė būtų pritvirtinta. Palikite dar 48 valandoms.

Žingsnis 4

Naminis baltasis rūgpienis Žingsnis 4
Perlenkite marlę į 4 sluoksnius ir supilkite baltą girą į kitą indą. Sandariai uždenkite dangčiu ir palikite šaldytuve 2 dienoms. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos