Publikavimo data: 2024-06-11
Naminis baltasis rūgpienis
Gana dažnai rusiškas kisielius yra ne perkamas, o ruošiamas patiems. Naminei girai teikiama pirmenybė dėl natūralios sudėties ir konservantų trūkumo. Kvasas turi tūkstančius paruošimo variantų. Kvasas, pagamintas iš kvietinių miltų ir malto nefermentuoto salyklo, gaunasi skanus ir naudingas. Čia privaloma pridėti rūgštynių ir raugo. Sultenių paviršiuje yra laukinių mielių. Būtent jos ir pradeda baltojo raugo fermentacijos procesą!
Žingsnis 1
Sumaišykite kvietinius miltus ir maltą nefermentuotą salyklą moliniame inde. Tada mišinį užpilkite litru verdančio vandens. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Uždenkite molinį indą rankšluosčiu ir palikite jį kambario temperatūroje. Misa turėtų atvėsti iki 37 C temperatūros. Tada sudėkite užkandį ir sultenes. Vėl uždenkite rankšluosčiu ir palikite 24 valandoms.
Žingsnis 3
Supilkite skystį į stiklainį ir užpilkite likusiu verdančiu vandeniu. Sudedamąsias dalis gerai išmaišykite ir uždenkite marle. Ant kaklo užriškite virvutę, kad marlė būtų pritvirtinta. Palikite dar 48 valandoms.
Žingsnis 4
Perlenkite marlę į 4 sluoksnius ir supilkite baltą girą į kitą indą. Sandariai uždenkite dangčiu ir palikite šaldytuve 2 dienoms. Atlikta!
Kategorijos