Publikavimo data: 2025-08-19
Naminis chak-chak
Šio recepto mane išmokė draugai musulmonai. Šis patiekalas nepaliks abejingo nė vieno saldumynų mėgėjo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą, sumaišydami miltus su šaukšteliu sodos ir 3 kiaušiniais. Leiskite tešlai pailsėti 20 minučių.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu. Supjaustykite 4 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę supjaustykite smulkiai kaip makaronus.
Žingsnis 3
Į gerai įkaitintą saulėgrąžų aliejų krėskite supjaustytą tešlą ir kepkite, kol paruduos.
Žingsnis 4
Paruoškite sirupą. Sumaišykite cukrų su vandeniu ir citrinos sultimis. Maišydami užvirinkite. Palikite virti 8 minutes nemaišydami.
Žingsnis 5
Apkeptą tešlą užpilkite karštu sirupu. Išmaišykite. Šlapiomis rankomis suformuokite ant lėkštės gumulą, pagal pageidavimą papuoškite graikiniais riešutais.
Kategorijos