Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis kosinaki
Kozinakų tėvynė yra Gruzija. Šioje šalyje Naujųjų metų išvakarėse tradiciškai patiekiamas skanėstas iš riešutų meduje arba cukraus sirupe, kurį vietiniai gyventojai vadina "gozinaki". Pasigaminti naminius kozinaki nėra sudėtinga. Jums reikės trijų paprastų ingredientų. Pagal šį receptą desertas gaminamas iš saulėgrąžų sėklų. Parduotuvėje jos parduodamos jau išvalytos. Sėklas galite pakeisti žemės riešutais ir kitais mėgstamais riešutais.
Žingsnis 1
Paruoškite karamelę. Į puodą suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Užvirinkite, retkarčiais pamaišydami. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite (maišyti nebereikia) 8-10 minučių, kol masė taps šiek tiek tiršta, sodrios rudos spalvos.
Žingsnis 2
Kol karamelė verda, paruoškite kozinaki. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudėkite į ją sėklas. Maišydami džiovinkite 5-7 minutes. Supilkite sėklas į karštą karamelę, išmaišykite. Karamelę su sėklomis tolygiu sluoksniu paskleiskite ant pergamentu išklotos formos. Po 2-3 minučių peiliu padarykite nedidelius kontūrinius įpjovimus. Palikite sustingti 15-20 minučių, kol visiškai sustings.
Kategorijos