Publikavimo data: 2025-08-18
Naminis kukurūzų sirupas
Kukurūzų sirupas yra natūralus cukraus pakaitalas, naudingas imunitetui. Tai tirštas medaus skonio sirupas. Kukurūzų sirupas naudojamas gaminant įvairius kokteilius, saldžius gėrimus, padažus ir rūgštynes, taip pat konditerijoje - kepiniams, saldainiams, zefyrams, glajui, zefyrų kremui ir kt. Paruoštas sirupas parduodamas specializuotose parduotuvėse. Tačiau jį galima tiesiog pasigaminti namuose iš kukurūzų krakmolo.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupo pagrindą. Į karštą vandenį supilkite krakmolą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite. Supilkite citrinos rūgštį. Toliau virkite 45 minutes vidutiniškai verdant.
Žingsnis 2
Baigti ruošti naminį kukurūzų sirupą. Atskieskite sodą kambario temperatūros vandeniu. Supilkite tirpalą į paruoštą karštą pagrindą. Masę išmaišykite. Palikite 15 minučių, kad prisitrauktų. Šaukštu nuo paviršiaus pašalinkite putas. Supilkite melasą į stiklinį indą. Leiskite atvėsti ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos